Στη Λευκάδα το Σάββατο 25/5 η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής της Πάτρας

23.05.2024 / 13:34
wemfbzlhmm664768e6c136d

Αναχωρεί το Σάββατο 25-5 για τη Λευκάδα η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής προκειμένου να συμμετάσχει στην 35η Συνάντηση Χορωδιών, που οργανώνει ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Λευκάδας «Ορφεύς», για την 160ή επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων το 1864 και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Η 35η Συνάντηση Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο της πόλης, «Άγγελος Σικελιανός», με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής της Πάτρας, στο πλαίσιο της Συνάντησης θα ερμηνεύσει τα έργα: «ΘΡΙΑΜΒΙΚΟΣ ΠΑΙΑΝ», σύνθεση σε υπομιξολύδιο τρόπο (καταληκτικός μείζων) για την υποδοχή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, «Σ’ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΄ΣΑΙ ΩΡΑΙΑ», Παραδοσιακό Σμυρνέϊκο τραγούδι, επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, «ΑΠΑΝΩ Σ’ ΑΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ», Παραδοσιακό τραγούδι Προποντίδας, (Από τη συλλογή: 8 Μικρασιάτικα τραγούδια), Solo Soprano: Νάντια Ζέρβα, Alto: Αθανασία Παπασταύρου, επεξεργασία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ), «HEAR ME, REDEEMER», Anthem in a gospel style, HENRY MOLLICONE, Solo soprano: Χρύσα Πανταζοπούλου, «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ», Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, επεξεργασία: ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ και «GOOD NIGHT, SWEETHEART», CALVIN KARTER & JAMES HUDSON, Solo soprano: Χρύσα Πανταζοπούλου.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος εκτός του καλλιτεχνικού ομίλου της «Πολυφωνικής» οι χορωδίες: Μικτή χορωδία Μουσικοχορευτικού Ομίλου Λευκάδας «Νέα Χορωδία», Νέα Ευρωπαϊκή Χορωδία Συλλόγου «Αγάπη» Περαίας Θεσσαλονίκης, Παιδική και Μικτή Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «Ορφεύς».

Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων- Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, του Δήμου Λευκάδας και με τη συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης.

Τη χορωδία θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μαέστρος Σταύρος Σολωμός. Πιάνο θα παίξει η καθηγήτρια του Ωδείου της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, πιανίστα Λούση Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα