Η Jazz σταμάτησε στο νέο δημαρχείο της Πάτρας – Φωτό

15.06.2024 / 12:11
ka 30

Η jazz το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου «σταμάτησε» στο προαύλιο του νέου δημαρχείου της Πάτρας όπου με φόντο την πολύχρωμη πρόσοψη ενός εκ των πιο εμβληματικών κτιρίων της πόλης κυριάρχησαν ήχοι που εξερεύνησαν μουσικές από την  μουσική της Αρμενίας, τις folk παραδόσεις της Ηπείρου και της Θράκης σε σχέση με τα abstract electronics και την free jazz.

Οι φίλοι της μουσικής την πρώτη ημέρα της ενότητας Jazz & more του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας απόλαυσαν τους Σωκράτη Βότσκο  και Χάρης Π. σε μοναδικές ερμηνείες και αυτοσχεδιασμούς.

Με οδηγό τους τη δημιουργικότητα και τη συλλογική έκφραση μέσα από τα πνευστά τους κατέθεσαν τη δική τους έκφραση καταθέτοντας την πρόταση τους μέσω ενός πρωτοποριακού ήχου του ηπειρώτικου spiritual jazz.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε  καλωσόρισμα ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική Αρχή για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στις λαϊκές οικογένειες να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό.

Η Jazz σταμάτησε στο νέο δημαρχείο της Πάτρας - Φωτό 4
Η Jazz σταμάτησε στο νέο δημαρχείο της Πάτρας - Φωτό 5
Η Jazz σταμάτησε στο νέο δημαρχείο της Πάτρας - Φωτό 6

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής στο σύντομο χαιρετισμό τους ανέφερε τους βασικούς άξονες και τις ενότητες του θεσμού για φέτος και τη φιλοσοφία που κυριάρχησε στη διαμόρφωση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των μορφών της τέχνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

⚜ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ “THE HARPER TRIO” ΚΑΙ ΑLEKOS VRETOS QUARTET “MEDITERRANEAN ECHOES”

⚜ Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10,00€, φοιτητικό – άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 7,00€ – Συνολικό «πακέτο» και για τις τρεις ημέρες 20,00€ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα