Σπύρος Σκιαδαρέσης: Ευρύ κάλεσμα στον δημοκρατικό χώρο

17.09.2023 / 9:00
20230913_153244

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

«Κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη της Δυτικής Ελλάδας για αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια», απευθύνει μέσω του «Νεολόγου», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Σπύρος Σκιαδαρέσης, σημειώνοντας ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλους ‘’εκλεκτούς’’, ‘’δυσαρεστημένους’’ και ‘’παρωχημένους’’».

Μιλά για τους στόχους της παράταξής του, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αγροτική παραγωγή, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον πολιτισμό. Εκφράζει, δε, την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το κλίμα που λαμβάνετε από την κοινωνία, για την παράταξή σας, στις περιοδείες και στις εκδηλώσεις σας; Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Πριν από περίπου έναν μήνα «γεννήθηκε» η παράταξή μας «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», στην οποία συστρατεύθηκαν από την πρώτη στιγμή 115 συναγωνιστές, που παρά τον ελάχιστο χρόνο μέχρι τις εκλογές, με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα πίστεψαν στο όραμά μας να δώσουμε νέα «πνοή» στην αυτοδιοίκηση. Νέοι και δραστήριοι άνθρωποι, ενεργοί πολίτες που μπήκαν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» των εκλογών, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής. Η παράταξή μας αποτελεί την εναλλακτική πολιτική πρόταση, η οποία δίνει διέξοδο στους πολίτες που δεν εκφράζονται και δεν υιοθετούν τις πελατειακές σχέσεις και τις λογικές ημετέρων με τις οποίες είναι ταυτισμένη η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή. Με αρχές και αξίες όπως αυτές υπαγορεύονται από τις ιστορικές παρακαταθήκες της Δημοκρατικής μας παράταξης, η «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε» προτείνει λύσεις και ένα εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης, πιο ανοικτό, πιο συμμετοχικό, συναντώντας την θερμή αποδοχή των πολιτών.

Τα μηνύματα που εισπράττουμε καθημερινά από τις επαφές μας με τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Γιατί εμείς μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας. Δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη τους και είμαστε οι μόνοι προεκλογικά που συζητάμε με επιχειρήματα. Γιατί πιστεύουμε στην κοινωνική λογοδοσία και θεωρούμε πολύ σημαντικό η κοινωνία να μπορεί να είναι παρούσα σ’ αυτή την προσπάθεια. Γι’ αυτό και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, να συμπράξει στον αγώνα μας, με σκοπό να γίνουμε όλοι εμείς, η αλλαγή που θέλουμε και μας αξίζει. Και ενωμένοι θα το καταφέρουμε!

Σε ποιους τομείς στη Δυτική Ελλάδα, συνοπτικά, δίνετε μεγαλύτερη έμφαση;

 Η Περιφέρεια πέρα από τον ρόλο της να σχεδιάζει μεγαλόπνοα έργα και δράσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την πρωτοφανή καταστροφή στην κεντρική Ελλάδα, για την οποία δεν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή, αλλά και η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων. Είναι το αποτέλεσμα του κυβερνητικού «προσώπου» είτε αυτό αφορά το κεντρικό κράτος, είτε τις κατά τόπους περιφέρειες που δρουν σαν το «μακρύ χέρι» της Ν.Δ., διαιωνίζοντας έναν φαύλο κύκλο αλληλοεξυπηρέτησης συμφερόντων με «εκπτώσεις» σε έργα, πιστώσεις και συνειδήσεις…

Η «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε» εστιάζει στο τρίπτυχο Διαφάνεια– Ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη – Κοινωνική συνοχή. Σήμερα η Περιφέρεια μας είναι αρνητικός πρωταγωνιστής, μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας, με το 26,7% των κατοίκων της που αντιστοιχεί σε πληθυσμό περίπου 170.000 ατόμων να βρίσκεται στο κατώφλι της φτώχειας. Κι όμως κάποιοι πανηγυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να απολογούνται που επί τέσσερα χρόνια δεν έχουν να παρουσιάσουν ούτε ένα δικό τους έργο, που με τις πολιτικές των απευθείας αναθέσεων και της αδιαφάνειας ενέτειναν τις κοινωνικές και ενδοπεριφερειακές ανισότητες και έπληξαν το κύρος του θεσμού.

Η παράταξή μας προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφέρεια που μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα της οικονομικής και κοινωνικής υστέρησης και να οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και συνθήκες ευημερίας. Από την πολυδιάστατη αγροτική παραγωγή μας έως τα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα των ερευνητικών ιδρυμάτων της περιοχής μας. Από τον μικρομεσαίο επιχειρηματία στην ύπαιθρο και τις πόλεις μας έως τις πρωτοποριακές μορφές επιχειρηματικότητας που προσελκύουν ξένους οικονομικούς κολοσσούς. Από τους αμέτρητους γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς τοπικούς πολιτιστικούς πόρους της Περιφέρειας έως τον παγκόσμιας ακτινοβολίας χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Από το μοναδικής ποικιλότητας φυσικό μας περιβάλλον έως την πλούσια οικιστική και αστική μας κληρονομιά.

Πως θα χαρακτηρίζατε το ψηφοδέλτιό σας; Έχει διεισδυτικότητα και στις τρεις περιφερειακές ενότητες; Σας προβληματίζει ότι μία ακόμη παράταξη διεκδικεί ψήφους από την κεντροαριστερή δεξαμενή;

Το πολυσυλλεκτικό μας ψηφοδέλτιο είναι η κορωνίδα της προσπάθειάς μας για αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Νέοι άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους, συμμετέχουν στον εκλογικό στίβο για πρώτη φορά, με γνώσεις, ικανότητες, αναγνωρισμένη δράση και προσφορά μετουσιώνουν τη δύναμη της θέλησης σε πράξη. Όπως γνωρίζετε ο συνδυασμός μας έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει κυρίως τη στήριξη της ίδιας της κοινωνίας, η οποία δεν αντέχει άλλους «εκλεκτούς», «δυσαρεστημένους» και «παρωχημένους». Δεν θα χαρακτηρίζαμε τους εαυτούς μας «κομματικούς». Η «Νέα Δυτική Ελλάδα» ήρθε για να μείνει, ξεπερνώντας τις όποιες «πολιτικές συμπληγάδες» και εκπροσωπώντας τους πολίτες του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα