ΣΠΙΡΑΛ: Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Μιντιλόγλι και συζήτηση με τους κατοίκους

12.07.2022 / 15:10
spiral-mintilogli

Το Μιντιλόγλι επισκέφτηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς προκειμένου να συναντηθεί με το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, να επισκεφτεί δημοτικούς χώρους και να συνομιλήσει με κατοίκους. Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο των επαφών της δημοτικής παράταξης με αιρετούς και δημότες στις τοπικές κοινότητες της Πάτρας, προκειμένου να καταγραφούν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλο (παρουσία και των τοπικών συμβούλων Διονύση Μιαούλη και Παναγιώτη Τζούδα) τον Πέτρο Ψωμά συνόδευαν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης, Άκια Σταμάτη και το μέλος του σπιράλ και ενεργή πολίτης της περιοχής Βιβή Λουκοπούλου. Κατά τη συζήτηση τέθηκαν μια σειρά από σοβαρά και επείγοντα θέματα που αφορούν το Μιντιλόγλι και τους κατοίκους του, κάποια εκ των οποίων παραμένουν άλυτα επί πολύ.

Μεταξύ άλλων θίχτηκαν θέματα όπως η καθαριότητα, τα άκοπα χόρτα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, η δρομολόγηση της επέκτασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου δημοτικού σχολείου (καθώς οι κτιριακές υποδομές του υπάρχοντος δεν επαρκούν), το ζήτημα του εξωραϊσμού και της επέκτασης των δημοτικών υποδομών (γήπεδα, πάρκα, πλατείες), η έλλειψη πεζοδρομίων στην κεντρική οδό Αγίου Κωνσταντίνου, οι αγροτικοί δρόμοι και η απαραίτητη ασφαλτόστρωσή τους (έστω επίστρωσή με αμμοχάλικο), οι ευκαιρίες αξιοποίησης χώρων και κτιρίων που δεν ανήκουν στο δήμο, αλλά θα αναβάθμιζαν την περιοχή (π.χ. το παλιό ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού, τα αποδυτήρια του γηπέδου που χρησιμοποιεί ο «Αστέρας Μιντιλογλίου» κ.α.).

Η συζήτηση έγινε σε συνεργατικό κλίμα και επεκτάθηκε σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Συζητήθηκαν εκτενώς οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες τοπικών συλλόγων και η ανάγκη πολιτιστικής αναβάθμισης της περιοχής μέσω συγκεκριμένων εκδηλώσεων και δράσεων, η δυσκολία ενεργοποίησης των νέων στα κοινά, η σχέση του συμβουλίου με τα αντίστοιχα των όμορων συνοικιών και με τον κεντρικό δήμο, οι ιδιαιτερότητες του νέου εκλογικού νόμου και οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στη συνέχεια της συνάντησης ο Πέτρος Ψωμάς περιηγήθηκε στο Μιντιλόγλι, επισκέφτηκε δημοτικές υποδομές, περπάτησε στις γειτονιές της περιοχής και βρέθηκε στην κεντρική Πλατεία Καυκαλιά, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με συνδημότες για τοπικά θέματα που τους απασχολούν και γενικότερους προβληματισμούς που αφορούν τη διοίκηση του δήμου.

Οι περιοδείες του σπιράλ στα πέριξ συνεχίζονται, σε εβδομαδιαία βάση, με στόχο την ολοκλήρωση των επισκέψεων στις 30 τοπικές κοινότητες του Δήμου Πατρέων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα