Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Απερίγραπτη η κατάσταση των εργαζoμένων

08.09.2021 / 16:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patra

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”  αναφέρει:       

Καταγράφοντας και χθες τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την επιπόλαια κυβερνητική αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων Συναδέλφων μας, βλέπουμε την βάναυση καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σε βάρος  αυτήν την φορά όλων όσων Συναδέλφων συνεχίζουν να εργάζονται, οι οποίοι με αποκλειστική ευθύνη των Διοικούντων καλούνται να καλύψουν τα κενά χωρίς τα προβλεπόμενα ρεπό και μάλιστα με ελλιπείς δυνάμεις.

Αυτές οι προαναφερόμενες αρνητικότατες επιπτώσεις έχουν εξοργίσει τούς Συναδέλφους μας, στούς οποίους αξίζει να επισημάνουμε ότι τούς οφείλονται πάρα πολλές άδειες και πάρα πολλά ρεπό. Υπάρχει τμήμα που δεν έχει χορηγήσει καθόλου και σε κανέναν την κανονική άδεια της τρέχουσας χρονιάς, πέρα από την πληθώρα των οφειλόμενων ρεπό που υπερβαίνουν τα 15-20 στον καθένα.

Τραγική είναι η κατάσταση και στις κλινικές covid, όπου οι εκεί Συνάδελφοί μας συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς ρεπό, ρεπό που συσσωρεύονται στα ήδη οφειλόμενα που φθάνουν τα 20-30 για τον καθένα.

  Τραγική είναι η κατάσταση και στις παθολογικές κλινικές, όπου, αν και γεμάτες και η μία εξ  αυτών  να διαχειρίζεται ύποπτα και μη περιστατικά, καλούνται να ανταποκριθούν σ΄ αυτές τις αυξημένες  ανάγκες με μειωμένες δυνάμεις σε προσωπικό και  χωρίς τα προβλεπόμενα ρεπό, που συσσωρεύονται και εδώ στα πολλά οφειλόμενα.

 Οφειλόμενες άδειες και ρεπό έχουν και αρκετοί άλλοι Συνάδελφοι μας, που ζητούν την χορήγησή τους λόγω της Συνταξιοδότησής τους, ένα αίτημα που κανένας από τούς Διοικούντες δεν  φαίνεται να το αντιμετωπίζει.

Για όλα αυτά που δεν είναι και τα μοναδικά φαινόμενα της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε, αξίζει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν προϊστάμενοι που και εγγράφως απευθύνονται στην Διοίκηση για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει και η Διοίκηση κωφεύει προκλητικότατα, αφήνοντάς τους έτσι στην τύχη τους, να διαχειριστούν μόνοι τους και αβοήθητοι την δύσκολη αυτή κατάσταση,  που ακόμη μία φορά επισημαίνουμε ότι εγκυμονεί κινδύνους σε εργαζόμενους και ασθενείς.

Συνεχίζοντας και σήμερα αυτήν την καταγραφή, φαίνεται ότι η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται επιβάλλει άμεσα κινητοποιήσεις όλων μας  και όχι μόνον. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα