Σκυλακάκης: Το μόνο που μπορεί να πλήξει την οικονομία είναι η πολιτική αστάθεια ή μια αντιμεταρρυθμιστική κυβέρνηση

29.03.2023 / 14:35
skylakakis1

«Και τα δύο είναι πιθανά από την ώρα που προκηρύσσονται εκλογές» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Το μόνο που μπορεί να πλήξει την οικονομία είναι η πολιτική αστάθεια ή η πολιτική επιλογή μίας αντιμεταρρυθμιστικής κυβέρνησης. Από την ώρα που προκηρύσσονται εκλογές, και τα δύο είναι πιθανά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια της σημερινής έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου.

Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «ως κυβέρνηση πρέπει να διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα τις προοπτικές της χώρας, γι’ αυτό και στη διάρκεια των μηνών που θα ακολουθήσουν και που μπορεί να είναι αντικείμενο πολιτικής αστάθειας, να μην έχουμε μπροστά μας τέτοια θέματα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στα επιτόκια με χώρες που έχουν επενδυτική βαθμίδα όπως η Ιταλία. Η δημοσιονομική κατάσταση είναι καλή, έχουμε καλύτερα νούμερα για το 2022 από αυτά που είχαμε στον προϋπολογισμό και είμαστε καλά και για το 2023».

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης κατέληξε: «Είναι υποχρέωσή μας ως σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του, μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής και δημοσιονομικής σταθερότητας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα