Καιρός: Έρχονται «35άρια» – Η ανάρτηση Κολυδά για το «θερμικό ridge»

20.05.2024 / 19:06
ka 31

Οι ψηλές θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες μέρες λόγω του «θερμικού ridge» (θερμικής έξαρσης), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Πιο συγκεκριμένα, το θερμόμετρο θα καταγράψει, την Τρίτη και την Τετάρτη, υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος εξηγεί τι είναι το «θερμικό ridge» (θερμική έξαρση) που φέρνει υψηλές για την εποχή τιμές.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κολυδάς, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν την Τρίτη ενώ βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές θα υπάρξει από την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Θ. Κολυδά, το «θερμικό ridge» που υπάρχει στα δυτικά κινείται προς τα ανατολικά της χώρας.

«Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα», τονίζει ο Θ. Κολυδάς.

Όπως εξηγεί, «οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο, ενώ την Τετάρτη παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνειας».

«Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά», επισημαίνει, σημειώνοντας πως «από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα