Παρασκευή, 28.01.2022, 9:06 μμ

Σεργκέι Λαβρόφ: Βλέπουμε ελπιδοφόρες ενδείξεις εκ μέρους των Ταλιμπάν

17.08.2021 / 23:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 42

H Ρωσία προς το παρόν δεν βιάζεται να αναγνωρίσει την εξουσία του κινήματος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αλλά τάσσεται υπέρ του διαλόγου μεταξύ των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν βιαζόμαστε επίσης με την αναγνώριση, όπως και οι άλλες χώρες» ανέφερε ο Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη έχει και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι με τον οποίο, όπως είπε, μίλησε χθες.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ρωσία διαπιστώνει θετικές ενδείξεις εκ μέρους των Ταλιμπάν όσον αφορά στην περαιτέρω εξέλιξη του Αφγανιστάν. «Βλέπουμε ελπιδοφόρες ενδείξεις εκ μέρους των Ταλιμπάν, οι οποίοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να έχουν μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σχετίζονται με τη μόρφωση, με την εκπαίδευση των κοριτσιών και γενικά με την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, χωρίς να κλείνουν τον δρόμο στους υπαλλήλους εκείνους οι οποίοι εργάζονταν για την προηγούμενη κυβέρνηση του προέδρου Γάνι», σημείωσε.

Επισήμανε ότι η Ρωσία ελπίζει πως ο διάλογος των Ταλιμπάν με τους ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων του Αφγανιστάν θα ολοκληρωθεί με τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης και υποστηρίζει τον «καθολικό διάλογο στον οποίο θα συμμετέχουν όλες οι πολιτικές και εθνοτικοθρησκευτικές δυνάμεις του Αφγανιστάν».

Ο Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία «υποστηρίζει την έκκληση του πρώην προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι για την έναρξη ενός τέτοιου διαλόγου στον οποίο πρέπει να συμμετάσχουν και οι Ουζμπέκοι και οι Χαζάροι και οι Τατζίκοι και όλες οι άλλες εθνικές ομάδες και όλες οι θρησκευτικές ομάδες» καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα