Σε συζητήσεις για συνεργασία με την Airport Regions Council βρίσκεται ο Φωκίωνας Ζαΐμης

16.12.2020 / 17:14
Φ ΖΑΪΜΗΣ

Ένα γόνιμο και ιδιαίτερα σημαντικό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διάλογο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, μέσω τηλεδιάσκεψης,  με τον Γενικό Διευθυντή της ARC (Airport Regions Council), κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τρόποι αξιοποίησης των Περιφερειακών αερολιμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Airport Regions Council είναι ένωση περιφερειακών και τοπικών αρχών με έναν διεθνή αερολιμένα εντός ή κοντά στην επικράτειά τους και ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τις Βρυξέλλες.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία επαναλειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησης του Αεροδρομίου Επιταλίου. Επίσης, ενδιαφέρεται για περαιτέρω ενδυνάμωση του Αεροδρομίου Ακτίου και του Αεροδρομίου Αράξου. Επιθυμούμε τα Περιφερειακά αεροδρόμια να αποκτήσουν τη θέση και τη δυναμική που τους αξίζουν διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών. Για το λόγο αυτό αναζητούμε προτάσεις για την ανάπτυξή τους. Με τον εκπρόσωπο της Airport Regions Council (ARC) κ. Σέργι εξετάζουμε θετικά το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας μας, καθώς μπορεί να είναι χρήσιμος σύμβουλος», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα