Ρωσία: Έβαλε την Ελλάδα στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες» – Ποιες άλλες περιλαμβάνονται σ’ αυτήν

22.07.2022 / 12:57
rosia-ellada

Σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης, η διευρυμένη λίστα των «μη φιλικών χωρών», που «διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», περιλαμβάνει πλέον, εκτός από την Ελλάδα, τη Δανία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.
Με το διάταγμα, που υπέγραψε το πρωί ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, προσδιορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των χωρών στη Ρωσία.
Έτσι, το όριο για την Ελλάδα είναι 34 άτομα, για τη Δανία 20 και τη Σλοβακία 16, ενώ Σλοβενία και Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους γραφεία.
«Η λίστα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστική και, δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθρικών ενεργειών από τα ξένη κράτη κατά των ρωσικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ρωσικής κυιβέρνησης.
Τον περασμένο Μάιο, παρόμοιοι περιορισμοί είχαν επιβληθεί στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Τσεχίας, ενώ η ρωσική λίστα περιλαμβάνει συνολικά 48 χώρες, μεταξύ των οποίων όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα