Ρωσία: Από συμβούλιο εμπειρογνωμόνων θα περνά η έκδοση κάθε νέου βιβλίου

24.04.2024 / 7:39
f5a9e13c-AP23155425016834

Ενα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων δημιουργήθηκε στη Ρωσία, το οποίο θα αποφασίζει αν το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται στη χώρα ανταποκρίνεται στην νομοθεσία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα γίνεται σύσταση προς τους εκδότες να αποσύρουν τα επίμαχα βιβλία από την κυκλοφορία.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti, στη σύνθεση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων συμμετέχουν εκπρόσωποι της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής ελέγχου τηλεπικοινωνιών(Roskomnadzor), της Ρωσικής Εταιρείας Ιστορίας, της Ρωσικής Στρατιωτικο-Ιστορικής Εταιρείας, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Πνευματικής Διοίκησης Μουσουλμάνων Ρωσίας, της Ομοσπονδίας Εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσίας, της Ένωσης Νομικών της Ρωσίας, της Ρωσικής Ακαδημίας Παιδείας, του Ινστιτούτου Λογοτεχνίας Γκόρκι και άλλων ιδρυμάτων.

Στις αρμοδιότητες του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων είναι – μεταξύ άλλων – να εντοπίζει τις παραβιάσεις των νόμων περί «προπαγάνδας», εκτός από τα βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου, βιβλία ρυθμιστικού περιεχομένου και βιβλία που αφορούν επίσημες εκδόσεις. Την τελική απόφαση για την απόσυρση των βιβλίων από την κυκλοφορία την λαμβάνει ο εκδότης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου.

cnn.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα