Πύργος: Ματαιώνονται οι συναυλίες των Ε. Παπαρίζου-Τάμτα και Σ. Ρόκκου-Μ. Ασλανίδου

26.07.2021 / 14:45
b_20141_or_vertical (1)

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού ενημερώνουν ότι οι προγραμματισμένες συναυλίες Παπαρίζου-Τάμτα στις 30/7/2021 καθώς και Ρόκκου-Ασλανίδου στις 21/8/2021 (σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου) ματαιώνονται.
Σκοπός του Δήμου Πύργου και του Οργανισμού Πολιτισμού ήταν πέρα από την ψυχαγωγία των δημοτών να ενδυναμωθούν και οι επαγγελματίες της πόλης μετά την παρατεταμένη περίοδο καραντίνας από τον Νοέμβριο του 2020 ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν επιπλέον ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα λάμβαναν χώρα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε πριν ένα και παραπάνω μήνα και είχαν ήδη «κλειδώσει» οι συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Μέσα στον μήνα Ιούνιο και κυρίως τον Ιούλιο τα υγειονομικά δεδομένα άλλαξαν προς το χειρότερο όσον αφορά στα κρούσματα covid19 και στην περιοχή μας. Ως εκ τούτου και με βάση την ΚΥΑ του Υπουργείου Πολιτισμού που θέτει αυστηρούς περιορισμούς, ένας δημόσιος χώρος όπως είναι η Κεντρική Πλατεία δεν μπορεί να ενταχθεί στα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων αυτών. Η πρόβλεψη ήταν να οριοθετηθεί ένας συγκεκριμένος χώρος με κιγκλιδώματα και τοποθέτηση καθισμάτων. Ουδείς όμως μπορεί να ελέγξει τον υπόλοιπο χώρο πέριξ της εκδήλωσης όσον αφορά στο πλήθος των παρευρισκόμενων, ούτε μπορεί να ελεγχθεί κάποιος αν είναι φορέας του ιού με κίνδυνο να τον μεταδώσει σε υγιείς ανθρώπους.
Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Χάρης Μικελόπουλος: «Ως πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και υπεύθυνος για κάθε διοργάνωση οφείλω να ακολουθήσω πιστά την ΚΥΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και να διαφυλάξω την ασφάλεια των δημοτών. Το ίδιο ακολουθούν και οι άλλοι Δήμοι στην χώρα όπου ματαιώνουν εκδηλώσεις σε μεγάλους δημόσιους ανοιχτούς χώρους ή δεν αποφασίζουν την διεξαγωγή τους καθόλου, παρά μόνον σε απόλυτα ελεγχόμενους χώρους. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση μπορεί να επισύρει ποινικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με μικρές και ελεγχόμενες εκδηλώσεις για το καλοκαίρι, κι ευελπιστούμε στην ομαλοποίηση της κατάστασης ώστε να μπορούμε να προβούμε σε μεγαλύτερες δράσεις, όπως συνέβη στην περίοδο των Χριστουγέννων του 2019 και της Αποκριάς το 2020 με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα