Προς παράταση δύο μεγάλοι διαγωνισμοί του Υπ. Υποδομών

17.03.2023 / 8:45
fragma-600-x-413-600x413

Παράταση έχουν πάρει δύο μεγάλοι διαγωνισμοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για το φράγμα Χαβρία αλλά και τον οδικό άξονα Iωάννινα Κακαβιά, προϋπολογισμού 85,4 εκατ. ευρώ και 310 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Για το πρώτο έργο, το Φράγμα Χαβρία το οποίο ήταν να δημοπρατηθεί εντός του Μαρτίου, δόθηκε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις 30.05.2023.

Το έργο θα υλοποιηθεί με Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και αφορά στην Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία του προτεινόμενου έργου και περιλαμβάνει την υλοποίηση των εξής υποδομών:

• Του Φράγματος Χαβρία και των συνοδών τεχνικών έργων και τα έργα μεταφοράς από το Φράγμα Χαβρία στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ).
• Των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ).
• Εξωτερικών δικτύων.

Τα σχήματα τα οποία διεκδικούν το έργο είναι:

• ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
• “Ένωση Εταιρειών INTRAKAT – SUEZ EAU FRANCE S.A.S. – ΕΥΑΘ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.”.
• ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 85,4 εκατ. ευρώ  χωρίς ΦΠΑ και η κατασκευαστική περίοδος του έργου εκτιμάται σε 3 χρόνια.

Η υλοποίηση του θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος της περιοχής της Χαλκιδικής σε πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες και καλής ποιοτικής κατάστασης πόσιμου νερού και στη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων μεθόδων αποθήκευσης νερού και δημιουργία νέων.

Όσον αφορά το έργο για την επέκταση της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά, μετατέθηκε για τις 28 Μαρτίου και αντίστοιχα η αποσφράγιση των προσφορών για τις 30 Μαρτίου. Οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε η παράταση σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης είναι αιτήματα ενδιαφερόμενων να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εταιρειών αλλά και προδικαστική προσφυγή που κατατέθηκε.

Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο καθοριστικής σημασίας που θα εξυπηρετεί κρίσιμους τομείς της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Με δεδομένο, επίσης, ότι θα συνδέει τη χώρα μας με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αδριατική θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τόνωση της εμπορικής και εξαγωγικής δραστηριότητας.

Ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά θα είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος με μήκος 70 περίπου χιλιομέτρων, με μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (χωρίς διαχωριστική νησίδα), ενώ θα πλαισιώνεται από 14 συνολικά ανισόπεδους κόμβους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα