ΠΟΥ: Τα πρώτα εμβόλια στις μη προνομιούχες χώρες παραδίδονται το πρώτο τρίμηνο του 2021

18.12.2020 / 20:01
κο 8

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Συμμαχία για τα Εμβόλια (Gavi), που οργανώνουν το σύστημα διανομής εμβολίων κατά της Covid-19 στις μη προνομιούχες χώρες, προβλέπουν ότι η αποστολή των πρώτων παρτίδων θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Ο μηχανισμός Covax (Covid-19 Vaccine Global Access- Παγκόσμια Πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της Covid-19) «έχει εξασφαλίσει περί τα δύο δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ΠΟΥ έχει θέσει ως στόχο τα δύο δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021. Με τις πρώτες αποστολές θα εμβολιασθεί το υγειονομικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα ακολουθήσουν τα εμβόλια που προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό και ο στόχος είναι να έχει εμβολιασθεί το 20% του πληθυσμού των χωρών που συμμετέχουν στον Covax μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Ο εμβολιασμός θα συνεχισθεί το 2022, οπότε και θα επιτευχθεί μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα