Πως θα ταξιδέψετε οικονομικά στο εξωτερικό

01.03.2024 / 9:05
ed-2048x1536

Τα ταξίδια στο εξωτερικό, αποτελούν μία από τις πιο διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, που είναι αγαπητά στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Παρόλα αυτά, επικρατεί η άποψη ότι για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, πρέπει να διαθέσουμε πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να αναβάλλουμε τα ταξίδια μας συνεχώς.

Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν τρόποι για να μπορέσει κάποιος να ταξιδεύει συχνά, χωρίς να σπαταλάει μεγάλα οικονομικά ποσά. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε συμβουλές και μεθόδους, που εάν εφαρμοστούν, μπορούν να ψαλιδίσουν κατά πολύ το κόστος ενός ταξιδιού.

Ο χρόνος είναι χρήμα

Το γνωστό ρητό “ο χρόνος είναι χρήμα”, έχει εφαρμογή σε πολλές πτυχές της ζωής μας και τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν αποτελούν εξαίρεση. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο νωρίς κλείσουμε το ταξίδι μας, τόσο πιο οικονομικό πρόκειται να είναι. Τα μεγαλύτερα κόστη που μπορούμε να αποφύγουμε, είναι στα αεροπορικά εισιτήρια και στη διαμονή.

Αεροπορικά εισιτήρια

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων δεν είναι σταθερές. Αντιθέτως, κυμαίνονται ανάλογα τη χρονική στιγμή και τη ζήτηση. Για παράδειγμα, μία πτήση με επιστροφή για Βαρκελώνη, μπορεί να κοστίζει 80 ευρώ δύο μήνες πριν και 300 ευρώ δύο εβδομάδες πριν. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, όσο πιο νωρίς κλείσετε τα εισιτήρια, τόσο πιο φθηνά θα σας βγει.

Έτσι, εάν επιθυμείτε να πάτε κάποιο ταξίδι, μπείτε τουλάχιστον ένα με δύο μήνες πριν και πληρώστε τα εισιτήρια. Υπάρχει βέβαια, η πιθανότητα να κάνετε κάτι διασκεδαστικό εκείνη τη στιγμή, όπως για παράδειγμα να βλέπετε σειρές στο netflix ή να παίζετε κάποιο στοίχημα στο ποδόσφαιρο και να μην έχετε όρεξη να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο. Είναι όμως σημαντικό να διαθέσετε λίγο χρόνο και να είστε σίγουρη ότι θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας στο μέλλον.

Διαμονή

Η παραπάνω αρχή εφαρμόζεται και στην περίπτωση της διαμονής, αφού τα περισσότερα καταλύματα προσφέρουν χαμηλότερες τιμές όταν το κλείνουμε πιο νωρίς. Το καλό μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι πολλές φορές δεν χρειάζεται να δώσουμε όλο το χρηματικό ποσό εξ’ αρχής, αφού μπορεί να μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε κράτηση και να πληρώσουμε από κοντά.

Φθηνές λύσεις για φαγητό

Ένα ακόμα σημείο, στο οποίο είναι πολύ πιθανό να σπαταλήσουμε μεγάλα χρηματικά ποσά κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού, είναι το φαγητό. Παρόλα αυτά, αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να ρίξουμε το κόστος του φαγητού, είναι να εντοπίσουμε κάποιο super market και ένα φούρνο ώστε να αγοράσουμε μερικά οικονομικά προϊόντα. Έτσι μπορούμε να τρώμε ένα καλό πρωινό και στη συνέχεια να ξεκινάμε χορτάτοι την ταξιδιωτική μας περιπέτεια.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε μόνο φαγητά που τα φτιάχνουμε εμείς. Απλά, καλό είναι κάποιες μέρες να αποφύγουμε κάποια έξοδα που μπορεί εν τέλει να αποδειχθούν και αχρείαστα. Δεν είναι ανάγκη δηλαδή, κάθε μέρα να τρώμε σε κάποιο brunch και το βράδυ σε εστιατόρια αφού έτσι το budget μας, μπορεί να καταλήξει αβάσταχτο.

Ζήστε το όπως οι ντόπιοι

Όταν πηγαίνουμε σε κάποιο ταξιδιωτικό προορισμό, οι επαγγελματίες εστίασης της περιοχής, προσφέρουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους σε υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με τις τιμές που πραγματικά επικρατούν στην πόλη. Η συμβουλή λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα τουριστικά σημεία και περιοχές, της πόλης που επισκέπτεστε. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε και κάποιο ντόπιο.

Η παραπάνω τακτική, θα σας βοηθήσει να κάνετε οικονομία αφού θα αποφύγετε τις τουριστικές παγίδες. Επιπλέον, θα αποκομίσετε και άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, θα έχετε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε με ντόπιους, οι οποίοι θα συχνάζουν στις εν λόγω περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, θα μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με την πραγματική κουλτούρα της περιοχής και όχι με την τουριστική πλευρά της, η οποία πολλές φορές δεν είναι γνήσια.

Συμπέρασμα

Τα ταξίδια στο εξωτερικό, είναι αγαπητά στους περισσότερους από εμάς, αφού μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μια καινουργια κουλτουρα ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουμε. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, είναι πως μπορεί να καταλήξουν να γίνουν πολύ πιο ακριβά από όσο αντέχει η τσέπη μας, με αποτέλεσμα να μας αποθαρρύνουν από το να κάνουμε.

Δεν υπάρχει όμως, κανένας λόγος ανησυχίας, αφού υπάρχουν τρόποι για να μπορέσουμε να ρίξουμε το κόστος ενός ταξιδιού κατά πολύ. Αρχικά πρέπει να κλείσουμε τα εισιτήρια και τη διαμονή, όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται. Στη συνέχεια, μπορούμε να ρίξουμε και άλλο το κόστος αν ετοιμάζουμε από μόνοι μας μερικά από τα γεύματα που θα καταναλώσουμε. Τέλος, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι, ώστε να αποφύγουμε τις συνήθεις τουριστικές παγίδες, αφού έτσι, όχι μόνο θα γλιτώσουμε χρήματα, αλλά θα ζήσουμε και το ταξίδι μας με πιο αυθεντικό τρόπο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα