Πύργος: Το χωριό κόσμημα της Σαντορίνης!

10.04.2023 / 22:32
ka 60

Πύργος για τους πιο ψαγμένους ταξιδιώτες του νησιού είναι το πιο όμορφο χωριό της Σαντορίνης. Μια συμφωνία λευκού με φόντο το βαθύ μπλε του Αιγαίου που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Και είναι ένα από τα χωριά του νησιού που φημίζεται ιδιαιτέρως και για την κατανυκτική ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

Ακόμη και αν δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δημοφιλή σημεία της Σαντορίνης για τη θέα στο ονειρικό της ηλιοβασίλεμα ή δεν διαθέτει τη δική του παραλία -σίγουρα ανάμεσα σε όσες ξεχωρίζουν στο νησί η περίφημη Κόκκινη παραλία με το εντυπωσιακό χρώμα και τους βραχώδεις σχηματισμούς που κόβουν την ανάσα– ο Πύργος είναι από τους οικισμούς, που δύσκολα κανείς μπορεί να προσπεράσει.

Χωριό– κόσμημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς, λοιπόν ο Πύργος, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους οικισμούς στη Σαντορίνη. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά χωριά στο νησί, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5-10 λεπτών οδικώς από τα Φηρά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, άλλωστε, που αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους επισκέπτες κάθε χρόνο, που το επιλέγουν για την ηρεμία που το χαρακτηρίζει, την φυσική ομορφιά και την ποιότητα στο κάθετί που προσφέρει σε όσους το επιλέξουν για την διαμονή τους.

Το 1800 υπήρξε πρωτεύουσα της Σαντορίνης, ενώ σήμερα κατορθώνει, μέσα από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τις καμπύλες και τα πανέμορφα σοκάκια, τα ασβεστωμένα στενά και τα άπειρα εκκλησάκια με τους «ζωγραφιστούς» τρούλους, να διατηρήσει αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος.

Αξίζει να επισκεφθείτε τόσο την Κάναβα Δρόσου-Χρυσού, που μέσα από γλαφυρές αναπαραστάσεις σάς μεταφέρει στη «Σαντορίνη που έφυγε», όσο και το Καστέλι, στην κορυφή του λόφου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα