Πώς φτιάχνουμε γκανάς

27.01.2021 / 16:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sokolata-krema-ganache-575x564

Είναι η πιο βασική κρέµα σοκολάτας με πολύ απαλή υφή. Με αυτή γεµίζουμε τάρτες, ετοιµάζουμε µους, τρουφάκια, κάποιο σοκολατένιο γλάσο ή τη χρησιµοποιούμε ως σος σε βάφλες, κρέπες, παγωτό ή οποιοδήποτε γλυκό ζητάει σοκολάτα. Τα βασικά υλικά της γκανάς είναι δύο, η κουβερτούρα και η κρέµα γάλακτος, σε αναλογία υλικών 1:1. Βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει χωρίς να πάρει βράση. Τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 1΄ ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως. Είναι έτοιμη!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα