Πώς είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Η Νεράιδα και το παλικάρι»

06.12.2020 / 23:30
BeFunky-collage-1140x570

«Η Νεράιδα και το παλικάρι» είναι μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Οι δεκάδες ατάκες, η μουσική επένδυση και οι περιοχές που έγιναν τα γυρίσματα την έβαλαν στις πρώτες θέσεις στην καρδιά των τηλεθεατών εδώ και πολλά χρόνια. Το exploringgreece.tv συνεχίζει το ταξίδι στα μέρη που έγιναν τα γυρίσματα από παλιές ελληνικές ταινίες και τώρα φτάνει στην Κρήτη και στο σπίτι όπου γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία.

Ήταν το καλοκαίρι του 1969 όταν η Φίνος Φιλμ γυρίζει στην Κρήτη τη μουσική κωμωδία, ένα στόρι βασισμένο στο μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, γραμμένο από το Λάκη Μιχαηλίδη, ειδικά για το ζευγάρι Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στα Χανιά και συγκεκριμένα στο παλιό Ενετικό λιμάνι της πόλης,  στο παραθαλάσσιο χωριό Κολυμπάρι. Η «πλατεία» του χωριού που αναφέρεται και που έγιναν αρκετά γυρίσματα είναι το κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου Λασιθίου στη λιμνοθάλασσα Βουλισμένη στην άλλη μεριά της Κρήτης, καθώς και στην Παναγία την Κερά στην Κριτσά και το σπίτι του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου στον όρμο του Αγίου Νικολάου.

Η υπόθεση της ταινίας

Στην Κρήτη, υπάρχει μια μεγάλη βεντέτα που κρατάει αιώνες. Είναι μια βεντέτα ανάμεσα στους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες.  Η κάθε μια από τις δύο οικογένειες αντιδρά και κρατά μακριά τα παιδιά τους για να μη τύχει και αγαπηθούν, οι Βροντάκηδες το γιο τους το Μανούσο, τον έστειλαν από μικρό παιδί στην Αθήνα.

Όταν όμως ο Μανούσος κατεβαίνει από την Αθήνα, μετά από κάλεσμα των γονιών του για να τον προξενέψουν με την κόρη του Κωνσταντογιωργάκη το Λενιώ και αντικρίζει για πρώτη φορά το Κατερινιώ των Φουρτουνάκηδων στο γλέντι του αρραβώνα της με τον Καπετάν Σκανταλάκη, τότε ανθίζει ένας μεγάλος έρωτας που όταν αποκαλύπτεται ανάβουν τα αίματα και η βεντέτα, αλλά όλα θα καταλήξουν σε ένα ευτυχισμένο γάμο.

Η ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Έκοψε 626 χιλιάδες εισιτήρια και αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις αγαπημένες παλιές ελληνικές ταινίες.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε «Η Νεράιδα και το παλικάρι»

Πηγή φωτογραφίας: kritipoliskaihoria.gr

Ένα από τα χαρακτηριστικά μέρη της ταινίας είναι το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Και ποιος δε θυμάται το τραγούδι που τραγουδάει καθισμένη στην αυλή ή τις σκηνές όταν ο Παπαμιχαήλ πήγε με τον Τζανετάκο για να κλέψουν το Κατερινιώ. Το συγκεκριμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα ήταν το σπίτι του Νίκου Κούνδουρου στον Άγιο Νικόλαο. Ακόμη και σήμερα όταν το βλέπεις σου θυμίζει τις σκηνές από την αγαπημένη ελληνική ταινία.

Στην σκηνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μπαλκόνι με το πέπλο η Αλίκη είναι έγκυος στον γιό της Γιάννη. Η τοποθεσία είναι πράγματι μαγική και σε ταξιδεύει στην εποχή της ταινίας…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα