Ποντάρουν ξανά στους Έλληνες στον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας για φέτος το καλοκαίρι

13.05.2022 / 21:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 1

Με τον εισερχόμενο τουρισμό να μην δείχνει να τραβάει για ακόμα μία χρονιά και φέτος στην Δυτική Ελλάδα, αφού ο πόλεμος και η ακρίβεια που έφερε αυτός στα μεσαία νοικοκυριά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοίχισε αρκετά στις αγορές της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης που ήταν το βασικό ποσοστό των ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας (μετά τους Γερμανούς), ποντάρουμε στους Έλληνες και στο εσωτερικό τουρισμό.

Οι Έλληνες επισκέπτες ήταν αυτοί που κράτησαν τα προηγούμενα δύο χρόνια τις κρατήσεις σε ένα επίπεδο, στα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας από τα μέσα του Ιουλίου και μετά. Ήδη τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας που αποτελεί έναν καλοκαιρινό προορισμό για τη μέση ελληνική οικογένεια στηρίζονται για το φετινό καλοκαίρι κυρίως στους Έλληνες παρά στους ξένους.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και η τουριστική αγορά της Ναυπάκτου, ένας ακόμα μέρος που συγκεντρώνει αρκετούς Έλληνες επισκέπτες, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση πλέον στρέφονται τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας, της Βόρειας, αλλά και της Νότιας Ηλείας, βλέποντας ότι αν εξαιρέσεις τους Γερμανούς, οι υπόλοιπες αγορές θα κινηθούν σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο.

Το ζήτημα όμως είναι ότι όσο και αν ανταποκριθεί η ελληνική αγορά τουριστικά στην Δυτική Ελλάδα, η ζημιά που γίνεται όπως φαίνεται και αυτό το καλοκαίρι από την έλλειψη των ξένων επισκεπτών, δεν καλύπτεται  από τους Έλληνες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα