Παρασκευή, 20.11.2020, 9:40 μμ

Ποιο μέρισμα; – Απογοήτευση και στην Πάτρα για τις εξαγγελίες στήριξης – Οργή από τους χαμηλοσυνταξιούχους

20.11.2020 / 21:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Δεν υπάρχει κοινωνικό μέρισμα 2020, αλλά μόνο ένα έκτακτο επίδομα σε συγκεκριμένα νοικοκυριά, που θα το πάρουν χωρίς αίτηση.

Αυτή είναι η αλήθεια των εξαγγελιών της κυβέρνησης για τη στήριξη στα χαμηλά στρώματα, στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλόσυνταξιούχους και στους ανέργους.  

Ειδικότερα, εξαιρετικά περιορισμένη είναι η φετινή λίστα των δικαιούχων κοινωνικού μερίσματος, καθώς η πανδημία έχει ασκήσει έντονες πιέσεις στα δημοσιονομικά του κράτους.

Επιπλέον το μέρισμα που είχαν πάρει τα δύο προηγούμενα χρόνια, ένα ποσό της τάξεως των 700  και των 800 ευρώ (αντίστοιχα το 2019 και το 2018), γίνεται ένα μικρό επίδομα στήριξης που αφορά μία συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που παίρνει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Όλοι οι υπόλοιποι μένουν από έξω. Οι εξαγγελίες αυτές έτσι προκάλεσαν απογοήτευση και στην Πάτρα, σε μία πόλη που χαρακτηρίζεται από την φτώχεια και την ανεργία.

Ειδικότερα, για τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν πήραν τα αναδρομικά τον περασμένο μήνα και ήλπιζαν ότι αυτό θα αντισταθμιστεί με ένα επίδομα που θα τους βοηθούσε να περάσουν γιορτές, η απογοήτευση έγινε αγανάκτηση. Δεν παίρνουν ευρώ.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης από 200 έως 300 ευρώ στη σύνταξη τους, τους έχει κοπεί το ΕΚΑΣ και πλέον καλούνταν περάσουν γιορτές με 380 και 450 ευρώ το μέγιστο. Όσο είναι  τα χρήματα που παίρνουν κάθε μήνα.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα