Πλεύρης για ανεμβολίαστους: Αδιαπραγμάτευτη η αναστολή

13.09.2021 / 17:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
5374602

Αδιαπραγμάτευτη χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης την απόφαση της κυβέρνηση να τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. «Σεβόμαστε απόλυτα όσους είναι σε αναστολή. Τους καλούμε να εμβολιαστούν διότι διαφορετικά οι ίδιοι θέτουν εαυτόν εκτός ΕΣΥ. Δεν υπάρχει στην κυβέρνηση άλλη σκέψη για επιπλέον ευκαιρίες στο ανεμβολίαστο προσωπικό. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες νομοθέτησε την επιστροφή στη δουλειά όλων όσοι εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

«Σεβόμαστε το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού και καλούμε όσους έχουν βγει σε αναστολή να κανουν τον εμβολιασμό όπως επιτάσσουν οι διεθνείς οδηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση οι ίδιοι θα θέτουν τον εαυτό τους σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όπως έχει δικαίωμα ο ιατρός ογκολογικής κλινικής να μην εμβολιαστεί έτσι έχει δικαίωμα και ο ασθενής να δεχθεί τις υπηρεσίες εμβολιασμένου ιατρού», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δημιουργούνται κάποιες αρρυθμίες: «Δημιορυγούνται σίγουρα κάποιες αριθμίες που είναι διαχειρίσιμες και όσο περνά ο καιρός ακόμα και αυτές οι δυσλειτουργίες όπου υπήρξαν θα καλυφθούν.

Συμπράξεις ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων 

Αεροφωτογραφία νοσοκομείου

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνηση είναι να προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα της ΝΔ περί συμπράξεων ιδιωτικών και δημοσίων νοσοκομείων. «Οι συμπράξεις θα έρθουν οργανωμένα και βρίσκονται στο πρόγραμμά μας. κάτι που υπάρχει στο πρόγραμμά μας θα το υποστηρίξουμε και επιχειρηματολογήσουμε για το τι πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης. Σημειώνεται πως αποκλειστικό ρεπορτάζ του ethnos.gr έγραφε πως έρχονται νέα μηχανήματα στο ΕΣΥ με «leasing» και νέα κτίρια από ιδιώτες. Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ παρουσιάστηκε το σχέδιο για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός επισήμανε ότι τα κενά των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή δεν καλύπτονται με τρίμηνες συμβάσεις. «Πραγματικά η επιμονή σας σε αυτό το πράγμα εκτός από κουλτούρα πολιτικού αυταρχισμού που την έχετε, έχει στοιχείο της κοινωνικής αναλγησίας και το στοιχείο μιας προσπάθειας δημιουργίας κενών και ελλείψεων στο ΕΣΥ τις οποίες θα έρθει μετά καλύψει σαν έτοιμος από καιρό ο ιδιωτικός τομέα. Βλέπουμε τέτοιο σχέδιο πίσω από προσπάθεια αντιμετώπισης κενών σε αυτή τη φάση», σημείωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα