Περίεργο φαινόμενο: Είχε γυναικεία γεννητικά όργανα, προσπαθούσε να γίνει μητέρα αλλά ήταν… άνδρας

12.03.2021 / 18:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
woman-1024x683

Μια παντρεμένη γυναίκα που προσπαθούσε για ένα χρόνο να μείνει έγκυος χωρίς επιτυχία σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι βιολογικά ήταν άνδρας.

Η 25χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Κίνα πληροφορήθηκε ότι είχε το αρσενικό χρωμόσωμα Υ, παρά το γεγονός ότι έχει γυναικεία γεννητικά όργανα και πίστευε πως είναι γυναίκα όλη της τη ζωή.

Η ανακάλυψη προέκυψε μετά από ακτινογραφία σε τραυματισμένο αστράγαλο, αλλά εξήγησε επίσης γιατί δεν είχε ποτέ περίοδο και απέτυχε να μείνει έγκυος με τον σύζυγό της.

Ένας γιατρός του νοσοκομείου είπε στο μέσο South China Morning Post ότι η ασθενής σκέφτεται τώρα το μέλλον της καθώς επανεξετάζει την ταυτότητα του φύλου της.

Πώς το εξηγούν οι ειδικοί
Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δόθηκε ως «Pingping», είπε ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση που ονομάζεται «46 XY διαταραχή της σεξουαλικής ανάπτυξης» στην οποία άτομα με αρσενικά χρωμοσώματα έχουν υπανάπτυκτα γεννητικά όργανα ή έχουν τα αντίθετα από τα χρωμοσώματά τους.

Επειδή η γυναίκα είχε φαινομενικά γυναικεία όργανα, δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ το φύλο της, ενώ δεν είχε δώσει βάση στο γεγονός πως δεν είχε ποτέ περίοδο.

Όταν η μητέρα της την πήγε σε γιατρό ως παιδί, της είπαν ότι μπορεί απλώς να αναπτύσσεται πιο αργά από άλλους.

«Αφού μεγάλωσα, βρήκα αυτό το ζήτημα αρκετά ενοχλητικό, οπότε δεν το αντιμετώπισα σοβαρά», είπε.

Η κατάσταση της υγείας της λοιπόν διευρευνήθηκε περεταίρω από τους γιατρούς όταν χτύπησε τον αστράγαλό της.

Συγκεκριμένα οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι δεν είχε μήτρα ή ωοθήκες, γεγονός που εξηγούσε γιατί η προσπάθειά της για 12 μήνες να μείνει έγκυος είχε τελειώσει με απογοήτευση.

Ωστόσο δεν είχε ούτε αρσενικά γεννητικά όργανα ή όρχεις, με τους γιατρούς να λένε ότι αυτά μπορεί να υπήρχαν, αλλά απλώς να ήταν «ατροφικά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα