Φυτά εσωτερικού χώρου : Τα καλύτερα για τους… ακαμάτηδες

12.03.2021 / 18:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kara-eads-xRyL63AwZFE-unsplash

Ακόμη και το πιο βαρετό σπίτι μπορεί να ζωντανέψει με την προσθήκη μερικών φυτών. Όμως, από την άλλη πλευρά, ακόμη και το πιο ζωντανό φυτό μπορεί να… πάψει να είναι ζωντανό, αν πέσει σε ακατάλληλα χέρια. Και επειδή δεν πρόκειται όλοι μας να γίνουμε ικανοί κηπουροί, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ποια φυτά είναι τα πιο ολιγαρκή. Αν, λοιπόν, δεν εμπιστεύεστε και πολύ τον εαυτό σας, προτείνουμε να επενδύσετε στα παρακάτω, που… θέλει προσπάθεια για να καταφέρεις να τα σκοτώσεις.

Κυλινδρόφυλλη σανσιβέρια

Όμορφα, εύκολα στη διαχείριση και ταιριαστά σε κάθε διακόσμηση, τα snake plants παραμένουν δημοφιλή από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα. Το μόνο που θέλουν από εσάς, είναι λίγο νερό και άπλετο φως.

Μικρή μονστέρα / φιλόδενδρο

Πανέμορφη, σούπερ εξωτική και πολύ εύκολη στην περιποίηση, η μονστέρα είναι ιδανική επιλογή για κάθε σπίτι. Μπορεί να επιβιώσει ακόμη και με ελάχιστο φως, ενώ θέλει πότισμα μόνο όταν το χώμα της έχει αρχίσει να ξεραίνεται στην επιφάνειά του.

Αράχνη

Αν της προσφέρουμε έμμεσο φως και λίγο νερό η Αράχνη όχι μόνο θα μεγαλώσει αλλά θα δώσει ακόμη περισσότερα φυτά – τα οποία, βέβαια, θα χρειαστεί να μεταφέρουμε σε νέες γλάστρες.

Πόθος

Είναι ο βασιλιάς των φυτών εσωτερικού χώρου – και όχι άδικα. Με ελάχιστη φροντίδα, ο Πόθος μπορεί να ανοίξει φύλλα και κλαδιά και να δημιουργήσει μια μικρή ζούγκλα στο σαλόνι σας. Είναι αναρριχητικό φυτό, με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιώσει ακόμη και υπό σκιά και με λιγοστό νερό κάθε φορά που το χώμα του στεγνώνει εντελώς.

Αγλαόνημα

Αν ψάχνετε κάτι που να είναι ταυτόχρονα εύκολο στη διαχείριση, αλλά και πολύ εντυπωσιακό, μπορείτε να σταματήσετε την έρευνά σας. Το μόνο που θέλει από εμάς το αγλαόνημα, είναι να μην το χτυπά άμεσα το φως του ήλιου και αραιό πότισμα, όταν δούμε ότι το χώμα του έχει στεγνώσει. Το χειμώνα, μάλιστα, τα ποτίσματα θα αραιώσουν ακόμη περισσότερο.

Αλόη

Δεν είναι μόνο όμορφη, αλλά και χρήσιμη. Σε περιπτώσεις τραυματισμών ή καψιμάτων, αρκεί να κόψουμε ένα ώριμο φύλλο της και να το ακουμπήσουμε στην ερεθισμένη περιοχή, προκειμένου να αισθανθούμε ανακούφιση. Και κατά τα άλλα, δεν χρειάζεται κυριολεκτικά τίποτα: Μόνο άπλετο φως και ελάχιστο νερό κάθε 15-20 μέρες.

Κάκτος ζέβρα

Οι κάκτοι είναι πάντα η λύση για τους τεμπέληδες κηπουρούς. Και αν οι συμβατικοί δεν σας ενθουσιάζουν, η «ζέβρα», με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, είναι βέβαιο ότι θα κλέψει καρδιές. Δεν χρειάζεται καν φως, οπότε αποτελεί ιδανική επιλογή και για το γραφείο!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα