Περαιτέρω μειώσεις φόρων στα ασφάλιστρα συζητά η κυβέρνηση

24.05.2024 / 8:13
ergazomenos

Σε νέο κύκλο επαφών με την κυβέρνηση εισήλθε η ασφαλιστική αγορά, έχοντας στόχο τη μείωση ή και την κατάργηση φόρων που επιβαρύνουν τα ασφάλιστρα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφος, στο πλαίσιο του 24ου ασφαλιστικό και αντασφαλιστικού διεθνούς συνεδρίου που λαμβάνει χώρα στην Ύδρα, ο κλάδος έχει θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τα αρμόδια υπουργεία την μείωση του ΦΠΑ στις αποζημιώσεις του κλάδου Υγείας, όπως και την κατάργηση της φορολογικής επιβάρυνσης 15% που επιβαρύνει τα ασφάλιστρα.

Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω η Ένωση ζητεί από την κυβέρνηση τη μείωση του πήχη των 2 εκατ. ευρώ ετήσιο τζίρο, σε 1 εκατ. ευρώ, για την υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών, όπως και την αύξηση της έκπτωσης του 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις ασφαλισμένες κατοικίες έναντι των κλιματικών κινδύνων.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου, η ΕΑΕΕ υποστηρίζει την θέσπιση ενός πλαισίου που θα προβλέπει την ασφάλιση όλων των κατοικιών -ακόμη και των παλαιών, υπό ειδικό ασφαλιστικό σχήμα- καθώς ο κλάδος διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια να καλύψει το σχετικό κίνδυνο.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της ασφάλισης και το πώς αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ σημείωσε πως, «για τα πάντα υπάρχουν λύσεις, το κρίσιμο είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει να στηρίξει ένα τέτοιο μέτρο».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα