Πελετίδης: Το μαγειρείο του δήμου ανοίγει επίσημα τις πύλες του στην πλαζ-Φωτό

15.10.2021 / 13:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
DSC_3427

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής του κτιρίου που στεγάζει το μαγειρείο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) στην πλαζ, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Πρόκειται για την μεγαλύτερη από το 2015 ανάπλαση, που έφτασε μέχρι τα θεμέλιά του. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο και ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου, τοποθετήθηκαν αντιολισθητικά πλακίδια εσωτερικά, πλακίδια στους τοίχους, ενισχύθηκε και μονώθηκε η τοιχοποιία, η στέγη, τοποθετήθηκε  σκεπή, μονώθηκε εσωτερικά και έγινε εσωτερικός και εξωτερικός χρωματισμός, πλάκες πεζοδρομίου στον εξωτερικό χώρο, όλα σύμφωνα με τις υπάρχουσες μηχανικές κατευθύνσεις και προδιαγραφές, προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια, το μαγειρείο.

Το μαγειρείο του Δήμου εξυπηρετεί καθημερινά τη δομή συσσιτίων του ΚΟΔΗΠ, παρασκευάζοντας φαγητό, που διανέμεται σε περισσότερους από 250 συμπολίτες μας, αλλά και σε πρόσφυγες και μετανάστες. Συμβάλλει έτσι σημαντικά, στην ανακούφιση με την παροχή της σίτισης, άπορων συνανθρώπων μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι στο μαγειρείο έχουν προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ τα τρόφιμα καλύπτονται από την χρηματοδότηση του Δήμου μας.

Το μαγειρείο του ΚΟΔΗΠ στήθηκε για πρώτη φορά το 2015, με την έναρξη λειτουργίας και της ημερήσιας κατασκήνωσης του Δήμου Πατρέων, ενώ αξιοποιήθηκε και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη μεταφορά φαγητού σε άπορους με αυτοκίνητα και  μηχανάκια.

Έκτοτε το μαγειρείο αναβαθμίστηκε πολλές φορές, με κατάλληλο εξοπλισμό και αναπλάσεις του εσωτερικού χώρου, όμως φέτος η ανακατασκευή ήταν πλήρης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα