Παλαιά Σφαγεία: Μαζί και τα σχολεία της Πάτρας στις δράσεις ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας

15.10.2021 / 13:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. Οι υπεύθυνοι/ ες των σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκ/σης, οι κυρίες Αντωνακοπούλου Ελένη (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και Μαντζουράτου Βασιλική (Πολιτιστικά θέματα) και της Β/θμιας Εκ/σης, η κ. Παπαϊωάννου Ιωάννα ( Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ) και ο κ. Γιάννης Βλάχος (Πολιτιστικά θέματα) συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις στα γραφεία της ΚΕΔΗΠ με την πρόεδρο Ήρα Κουρή, τη διευθύντρια Σοφία Χρυσοπούλου και το μέλος του ΔΣ Γιώργο Μαγιάκη. Αποφασίστηκε ο συντονισμός και η προώθηση δράσεων που θα υλοποιηθούν στα οργανωμένα εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία. 

Σχολεία απ’ όλο το νομό θα συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια – σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί και θα γίνουν στα δημιουργικά εργαστήρια (ΝΚ1 και ΝΚ2) των Παλαιών Σφαγείων. Οι  μαθητές θα κληθούν να αναπτύξουν δεξιότητες, να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, να διασκεδάσουν δημιουργώντας καρναβαλικές δημιουργίες.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω εργαστήρια:

  1. Σχεδιασμός – κατασκευή και διακόσμηση μάσκας και καπέλου
  2. Κατασκευή αποκριάτικου κοστουμιού
  3. Σχεδιασμός κόμικς και καρικατούρας
  4. Θεατρικά εργαστήρια

Σημειώνουμε ότι αυτή η συνεργασία με την Α/θμια και την Β/θμια εκπαίδευση θα είναι η αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχουν στόχευση την δημιουργική συλλογική δράση, τη συζήτηση και τον προβληματισμό για το πώς θα συνδεθεί ουσιαστικά το Καρναβάλι με την κοινωνία των παιδιών ώστε να εξασφαλιστεί η μετέπειτα συμμετοχή τους σ’ αυτό, με δράσεις που  θα χαρακτηρίζονται από αληθινή προσωπική έκφραση, φρεσκάδα, καθαρότητα, ήθος και κυρίως, καρναβαλική έμπνευση και δημιουργία.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα