Πατρινός παράγοντας του ποδοσφαίρου καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικης αθλήτριας

22.01.2021 / 11:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
0202

Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης αθλήτριας από αθλητικό παράγοντα της ομάδας ποδοσφαίρου της Νίκης Προαστείου, καταγγέλλει με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Αθλητικού Κέντρου της ομάδα Χρήστος Μοσχόπουλος.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, το γεγονός έγινε σε παρελθόντα χρόνο, ωστόσο δεν πήρε δημοσιότητα καθώς η ανήλικη, δεν θέλησε να το καταγγείλει.

Η ανάρτηση του Χρήστου Μοσχόπουλου έχει ως εξής:

 «Το κοινωνικό  γίγνεσθαι  με έχει σε θέση  ισχύος…. άνδρας βλέπεις. Εάν όμως δεν μπορείς  να νοιώσεις  τον συνάνθρωπο, όποιου φύλλου και να είναι, τότε έχεις χάσει  τον τίτλο του ανθρώπου, όσο ΑΝΔΡΑΣ και να είσαι.

Την χρονιά  που η Νίκη Προαστίου  κατέβασε  γυναικεία  ομάδα,  έγινα μάρτυρας  σεξουαλικής παρενόχλησης αθλήτριας από παράγοντα που ήταν σε θέση  ισχύος. Μαζί  με τον προπονητή  της ομάδας  αποφασίσαμε  την υπόθεση αυτή  να την πάμε  ως το τέλος. Ένα ατελείωτο  βράδυ  ζυγίζοντας ότι ο Χ έχει  οικογένεια  και παιδιά καταλήξαμε , όσες αναστολές  και να είχαμε , δεν γινόταν  να μην προχωρήσουμε σε αναφορά στον εισαγγελέα.

Τις λίγες ώρες  που έμειναν ως το πρωί και εγώ ως πρόεδρος και ο προπονητής κοιμηθήκαμε  λίγες ώρες ήσυχοι. Την επόμενη ημέρα  πριν ξεκινήσουμε  για τον εισαγγελέα  με όσα αποδεικτικά  στοιχεία είχαμε, επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο. Αυτός μας είπε ” μην πάτε  πουθενά  εάν δεν εξασφαλίσετε την μαρτυρία  του θύματος  και την απόλυτη  στήριξη  της οικογένειας της. Θα γυρίσει κατά σας αυτή η καταγγελία “.

Στάθηκε αδύνατον να πείσουμε το θύμα. 

Δεν ήθελε  ούτε η οικογένεια της να γνωρίζει κάτι,  φοβήθηκε ότι  δεν θα την άφηναν να συνεχίζει  να παίζει  ποδόσφαιρο. Φοβόταν τον αυστηρό  πατέρα της!!!!. Ότι  και να κάναμε με τον κόουτς  ήταν αδύνατο  να την πείσουμε και έπρεπε να σεβαστούμε την επιθυμία της. Κάλεσα τον παράγοντα τον απομάκρυνα από την ομάδα και του είπα  ότι εάν τον ξαναδώ κάπου κοντά σε αθλητική  ομάδα  θα έχει σοβαρά  προβλήματα. 

Παρ’ όλα αυτά  αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου γύρω γύρω,  όχι σε ομάδα  αλλά κάπου εδώ γύρω. Την δημοσίευση  αυτή την κάνω  για να ξέρει ότι  δεν ξεχνώ.  Ας έχει  το νου του.

Υ.γ. Η κοπέλα  ήταν ανήλικη  και ήταν πολύ δύσκολο. Ας είναι η ενέργεια αυτή  της Σοφίας  Μπεκατώρου φάρος για όλα τα παιδιά στον αθλητισμό ” ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΉ “».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα