Παρασκευή, 3.02.2023, 12:24 μμ

Πατρινοί μαθητές κατασκεύασαν επιτραπέζιο για τυφλά άτομα

27.02.2022 / 18:00
01

Με το σκεπτικό «παίζω άρα υπάρχω», μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου ΓΕΛ Πατρών (Λάγγουρα) σχεδίασαν και κατασκεύασαν το 2021 ένα επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι λέξεων για τυφλά άτομα ή για άτομα με περιορισμένη όραση, ειδικά τυπωμένο στην ελληνική γραφή Μπράιγ. Το παιχνίδι κατασκευάστηκε στο πλαίσιο δραστηριότητας του Ομίλου Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Ludo ergo sum / Παίζω άρα υπάρχω» στο Πρότυπο ΓΕΛ Πατρών.

Το παιχνίδι μοιάζει με το γνωστό ταμπού και έχει τίτλο «Δες το αλλιώς – Πες το αλλιώς».

Όπως γράφει ο Ορέστης Κρέμης, από την ομάδα του Σχολείου:

«Ποιος θα το περίμενε, όταν ήμασταν ακόμα στις αρχές, ότι κάποια στιγμή θα βρισκόμασταν ανάμεσα στα υποψήφια «Πρόσωπα της Χρονιάς» και πόσο μάλλον σύμφωνα με τις πρόσφατες ευχάριστες εξελίξεις νικητές στην κατηγορία «Ομάδες: Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία»; Η συγκίνηση και η χαρά που νιώθουμε είναι τεράστια[…]

Δεν σταματάμε εδώ όμως. Συνεχίζουμε δυναμικά για δεύτερη χρονιά την προσπάθειά μας με στόχο να σχεδιάσουμε, να πράξουμε και να μοιράσουμε παιχνίδια για άτομα με προβλήματα όρασης σε σχολεία και οικογένειες! Όλα αυτά με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα μπορούμε να τον απολαμβάνουμε όλοι το ίδιο.

Και όλα αυτά όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή αξίζει…»

Η μαθητική ομάδα:

Αλεξοπουλου Ελεαννα, Αποστολοπουλου Βασιλικη, Ασημακοπουλου Ειρηνη, Βαρβιτσιωτη Παναγιωτα, Γεωργιοπουλος Ευσταθιος, Δουκουρη Ιωαννα, Καλτσονουδη Τατιανα, Κατσενος Σπυρος, Κοτσιας Χαρης, Κρανος Απολλωνας, Κρεμης Ορεστης, Κυριαζη Ιωαννα, Μιχαλοπουλου Εμμελεια, Μπαλκαμου Φωτεινη, Νικολοπουλου Εφη, Πανταζοπουλος Μιχαλης, Παπαβασιλειου Βασιλικη, Παπαχρηστου Αννα, Πλωτα Δημητρα, Σκαλτσα Ανδριαννα, Τζουραμανη Βασιλικη, Χαντζή Διονυσία, Λαζανά Ιωάννα.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Αρλαπάνος Γεώργιος, Βιολόγος MEd.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα