Πάτρα: «Βολές» από τη μειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για ΠΑΜΕ και ΚΚΕ

20.11.2020 / 22:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 11

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Αλιχού Βανέσσα και Παπασπυρόπουλος Γιώργος αναφέρουν τα εξής

«Oλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ο προβληματισμός για το πώς θα τιμηθεί η 17 Νοέμβρη εν μέσω πανδημίας και  lockdown, με μια κυβέρνηση που σκοπό είχε να υπονομεύσει τη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με μια σειρά φορέων της πόλης, όπως ο Δήμος,  προχώρησε σε διευρυμένη σύσκεψη, η οποία κατέληξε σε κείμενο που καλούσε σε συγκέντρωση και πορεία τις 17 Νοέμβρη στις 5μμ Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη.

Για την υλοποίηση της απόφασης συστάθηκε οργανωτική επιτροπή προκειμένου να συζητήσει και να θέσει τα μέτρα προστασίας και τη διαδρομή της πορείας. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έγινε !!! Στο μεταξύ διάστημα η κυβέρνηση προχώρησε στην αντισυνταγματική απόφαση της τετραήμερης κατάργησης του συνέρχεσθαι. 

Η πλειοψηφούσα παράταξη στο ΕΚΠ, το ΠΑΜΕ, με τη «άφωνη» γνώμη του Προέδρου αποφάσισαν άτυπα να αλλάξουν την απόφαση αυτή χωρίς καν να συνεδριάσει το Δ.Σ. και χωρίς νέα ανακοίνωση που να εξηγεί τους λόγους και να καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε άλλου τύπου εκδηλώσεις, αφήνοντάς τους έκθετους και μετέωρους, όπως έγινε και την Πρωτομαγιά.

Η παράταξη μας ενημερώθηκε από σκόρπιες δηλώσεις του Δ. Αγγελόπουλου και της Γ. Παναγοπούλου, οι οποίοι, ουσιαστικά, κορόιδευαν το λαό της Πάτρας λέγοντας ότι δεν είχε παρθεί απόφαση για πορεία από το ΕΚΠ.!!

ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για άλλη μία φορά καταστρατηγούν τις αποφάσεις των οργάνων και αντιμετωπίζουν το ΕΚΠ και τα σωματεία λες και είναι τσιφλίκι τους.

Για άλλη μια φορά δείχνουν ότι είναι ανάξιοι να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους για ψωμί, υγεία, εργασία, παιδεία, ελευθερία, και κρατάνε τη σφραγίδα του ΕΚΠ για κομματική προβολή. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε με την νέα επίδειξη-παρωδία που έκαναν στην πλατεία Γεωργίου 2 ώρες πριν το καθορισμένο ραντεβού. Έκαναν τη φιέστα τους για τα κανάλια, χωρίς τελικά να εκπροσωπούν κανέναν.

Δεν ξεχνάμε ότι η αυθόρμητη εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν χωράει στα μέτρα κανενός. Γι’ αυτό, δεν έχει ανάγκη από ιδιοκτήτες και μοναδικούς κληρονόμους για την τιμή και τη μνήμη, για το παρόν και το μέλλον των εξεγέρσεων του εργαζόμενου λαού ενάντια στο καθεστώς του νεοφιλελεύθερου τρόμου.  Εμείς, ως παράταξη, δεν θα ανεχτούμε τέτοιες αυθαιρεσίες. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ΕΚΠ που θα ανήκει στους εργαζόμενους, για σωματεία δυνατά και ενεργά!!!»  

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα