Πάτρα: Τον Νοέμβριο η διακήρυξη για στέγαση Ρομά σε κατοικίες

26.10.2021 / 15:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
IMG_5981-873x432.jpg

Σάρκα και οστά αναμένεται να λάβει η εγκατάσταση οικογενειών Ρομά σε σπίτια και διαμερίσματα.Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Κοινωνικός Οργανισμός είχε δρομολογησει και ολοκλήρωσε όλες εκείνες τις απαραίτητες πρακτικές προκειμένου να γίνει μέσα στον Νοέμβριο ι η διακήρυξη των μισθώσεων των ακινήτων.

Ο ΚΟΔΗΠ προσπάθησε τους προηγούμενους μήνες να προσεγγίσει οικογένειες Ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, όπου οι συνθήκες είναι άθλιες σε σχέση με αυτόν των Βραχνεΐκων. Γενικότερα, οι αιτήσεις των οικογενειών Ρομά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα έφτασαν τις 18, από τις οποίες όμως εγκρίθηκαν μόνο οι 11 αφού στις υπόλοιπες οι φάκελοι που κατατέθηκαν είχαν αρκετές ελλείψεις ή δεν καλύπτονταν οι προϋποθέσεις.

Παράλληλα, ο ΚΟΔΗΠ είχε προσεγγίσει ιδιοκτήτες ακινήτων τους προηγούμενους μήνες για να φανεί αν έχουν πρόθεση να νοικιάσουν τα σπίτια τους, έχοντας εξασφαλισμένο και εγγυημένο το κόστος ενοικίου και την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Πλέον, απομένει να φανεί αν το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών θα γίνει πράξη και στη διακήρυξη ενοικίασης. Πάντως, κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 5,5 ευρώ το τετραγωνικό για την ενοικίαση ακινήτου, ποσό αρκετά υψηλό για την εποχή και τα επίπεδα που κινείται η αγορά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα