Πάτρα: Το Θέατρο Απόλλων επισπεύδει τις εργασίες στο Εργοστάσιο Τέχνης

05.12.2020 / 14:58
θεατρο απολλων

Από τη στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού θα τρέξει το ζήτημα της συντήρησης – ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, μετά και τις προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφηκαν, ο Δήμος θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες εκείνες για να βάλει το έργο της αναβάθμισης του Εργοστάσιου Τέχνης της Ακτής Δυμαίων στην τελική ευθεία.

Εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες στο «Απόλλων» αυτές σίγουρα θα κρατήσουν με βάση τις εκτιμήσεις το λιγότερο δύο χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Το Απόλλων θα είναι κλειστό για αυτό το διάστημα, δεν θα μπορούν να δίνονται παραστάσεις εκεί και με το Εργοστάσιο Τέχνης στην κατάσταση που είναι τώρα, η Πάτρα θα έχει ξεμείνει από θεατρικούς χώρους, με τις εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ να είναι στον «αέρα».

Στο Δήμο βέβαια τα γνωρίζουν όλα αυτά και για αυτό σκοπεύουν να δώσουν προτεραιότητα στο Εργοστάσιο Τέχνης, συγκριτικά με τα δρομολογούμενα έργα που πρόκειται να γίνουν στην νότια Πάτρα. Οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν πάντως πριν από αυτές στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, έτσι ώστε όταν το τελευταίο κλείσει,  το Εργοστάσιο Τέχνης να είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα