Πάτρα: Το μαρτύριο της σταγόνας για τον εμπορικό κόσμο – Κραυγή αγωνίας για το άνοιγμα των μαγαζιών

08.01.2021 / 20:36
γκο 13

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται για τους χιλιάδες έμπορους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Αχαίας, με την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχιστεί το lockdown και ενώ στις 11 του μήνα ήταν ξεκινήσουν και τυπικά οι χειμερινές εκπτώσεις.

Στον Εμπορικό Σύλλογο, έχουν φτάσει στο αμήν με αυτό που γίνεται, φωνάζοντας για τη διάσωση των επιχειρήσεων τους και γενικότερα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι τα καταστήματα τους θα πρέπει να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click in, δηλαδή με προκαθορισμένα ραντεβού με έναν – έναν πελάτη, με μέτρα και αποστάσεις.

“Αν χάσουμε τις εκπτώσεις και παραμείνουμε κλειστοί και την εκπτωτική περίοδο, τότε το ποτάμι να ξέρετε δεν γυρίζει πίσω” τονίζει γεμάτος αγωνία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος. “Θα μιλάμε για ολική καταστροφή”.

Και συνεχίζεται λέγοντας: “Έχουμε πει εδώ και καιρό να μας ανοίξουν την περίοδο των εκπτώσεων, με την μέθοδο του click in ή έστω και του click away.

Τους έχουμε επαναλάβει τόσες φορές ότι το λιανικό εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι εστίες μετάδωσης. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να το καταλάβουν;

Έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Ελπίζω να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή και να μας ανοίξουν άμεσα. Διαφορετικά δεν θα πεθάνουμε από τον κορωνοϊό, αλλά θα πεθάνουμε από πείνα…”.

Οι έμποροι πάντως τόσο μέσω του συλλόγου τους, όσο και μέσω της ομοσπονδίας τους βρίσκονται σε συνεχής επικοινωνία με τους αντίστοιχους συλλόγους – ομοσπονδίες άλλων περιοχών, αλλά και τα πανελλήνια συνδικαλιστικά τους όργανα, για να διευθετήσουν από κοινού την μορφή των αντιδράσεων που θα έχουν από εδώ και στο εξής, σε περίπτωση που το lockdown δεν παρθεί άμεσα πίσω από τους αρμοδίους.

“Είναι δύσκολο να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεων μας αφού είμαστε σε καιρό πανδημίας, όμως το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια” καταλήγει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα