Πάτρα: Το μπάνιο το φετινό καλοκαίρι θα’ ναι “αλμυρό” – Από 4,5 ευρώ και πάνω ο καφές στα παραλιακά μαγαζιά

22.04.2024 / 21:04
ka 30

Κάτι παραπάνω από αλμυρό θα είναι για φέτος το καλοκαίρι στο μπάνιο στην θάλασσα για δεκάδες οικογένειες που τα βγάζουν έτσι και αλλιώς δύσκολα και που δεν έχουν χρήματα που να τους περισσεύουν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος μιλώντας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο η νέα νομοθεσία για την χρήση των αιγιαλών που αναγκάζει τα καταστήματα εστίασης να έχουν λιγότερες ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες, θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τιμών.

«Από τη στιγμή που μειώνονται οι χώροι για τα καταστήματα εστίασης τις παραλίες, πληρώνοντας όμως ενοίκια και πάγια έξοδα που αντιστοιχούν στο διάστημα ενός χρόνου, παρόλο που λειτουργούν μόλις τέσσερις μήνες ο μοναδικός τρόπος για να αντέξει μια επιχείρηση που αποφασίζει να κάνει χρήση του αιγιαλού, είναι η άνοδος των τιμών στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο καφές βλέπω έτσι στα παραλιακά μαγαζιά να ανεβαίνει στα 4,5 ευρώ και πάνω, ενώ ανάλογες αυξήσεις θα έχει το φαγητό και το ποσό. Ωστόσο, τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν και θα βγάλουν άδεια φέτος λόγω της νομοθεσίας αυτής θα είναι λιγότερα, άρα η ζήτηση μεγαλύτερη για όσους επιχειρήσεις ανοίξουν».

Η άνοδος των τιμών στα παραλιακά καταστήματα εστίασης, σε συνδυασμό με το ότι η τιμή της βενζίνης μέχρι το καλοκαίρι θα φτάσει τα 2,5 ευρώ, καθιστά το μπάνιο σε κάποια κοντινή παραλία της Πάτρας, πόσο μάλλον σε μακρινή, είδος πολυτελείας.

Θυμίζουμε ότι ήδη από τα περασμένα καλοκαιρία αυτό που είχε παρατηρηθεί στα παραλιακά μαγαζιά ήταν κίνηση κυρίως τα Σαββατοκύριακα και αναδουλειά τις καθημερινές αφού ο κόσμος δεν είχε την δυνατότητα να πάει για πάνω από μία με δύο φορές την εβδομάδα για μπάνιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα