Πάτρα: Τα παιδιά των φαναριών είναι εδώ – Κορίτσι με βρέφος στα χέρια της επαιτούσε από αμάξι σε αμάξι

22.04.2024 / 19:44
ka 24

Η εκμετάλλευση των παιδιών και η παιδική επαιτεία είναι ένα φαινόμενο που ζει και βασιλεύει, καθώς εξελίσσεται σε καθημερινή βάση μπροστά στα μάτια μας, χωρίς η πολιτεία και οι αρχές να κάνει κάτι για αυτό.

Όσοι είδαν το σκηνικό στην Πατρών – Κλάους και Γλαύκου, μπροστά από τους φωτεινούς σηματοδότες, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας σίγουρα θα αισθάνθηκαν ένα «πλάκωμα» στην ψυχή τους. Ένα κορίτσι που πιθανότατα ήταν ανήλικο κοντά στα 16 με 17, επαιτούσε έχοντας ένα μωράκι στα χέρια της που ήταν δεν ήταν τριών μηνών.

Νεογέννητο, δηλαδή σχεδόν. Το κορίτσι πήγαινε από αμάξι σε αμάξι ζητώντας την ελεημοσύνη των οδηγών, πιστεύοντας ότι το βρέφος που είχα στα χέρια της και το γυρνούσε ανάμεσα στις καπνούς και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, θα βοηθούσε στο να πετύχει τον σκοπό της.

Τα παιδιά των φαναριών είναι ακόμα εδώ, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Πάτρα. Παρόμοια σκηνικά συναντάει κανείς και έξω από σούπερ μάρκετ με μικρά παιδιά και νεαρά κορίτσια να κρατούν βρέφη στα χέρια τους και να επαιτούν.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛΑΣ το φαινόμενο της παιδικής επαιτείας μέρες που έρχονται θα «μετακομίσει» έξω από τις εκκλησίες, ενώ η αστυνομία έχει λάβει σήμα για να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα