Πάτρα: Στο στόχαστρο επιτήδειων οι μοναχικές γυναίκες στην πόλη

24.04.2021 / 14:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 34

Αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα με διάφορες αναρτήσεις στα social media στις οποίες αναφέρονται επικίνδυνα σκηνικά με άτομα που στοχοποιούν κυρίως γυναίκες.

Όλα τα περιστατικά ακολουθούν σχεδόν το ίδιο μοτίβο. Κάποιος ή κάποιοι, βρίσκουν το υποτιθέμενο θύμα τους και το ακολουθούν μέχρι να βεβαιωθούν ότι θα το βρουν μόνο του μακριά από βλέμματα περαστικών. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα δείχνουν πως πρόκειται για ενδεχόμενο ληστείας.

Κατά πλειοψηφία τα θύματα που επιλέγουν όπως καταλαβαίνει κανείς και από τις αναρτήσεις, είναι γυναίκες προφανώς για να μην μπορούν να αμυνθούν και φέρουν αντίσταση σε όποια μορφή βίας προκύψει.

Οι γυναίκες στην Πάτρα, έχουν θορυβηθεί από τις τόσες μαρτυρίες. Έχουν ενημερωθεί και οι αστυνομικές αρχές καθώς πλέον είναι αρκετές εκείνες που φοβούνται να γυρίσουν μόνες τους ακόμα και μετά τη δουλειά τους το βράδυ. Το επίκεντρο των περιστατικών παρατηρείται κυρίως σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως π.χ. η πλατεία Όλγας και η περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο ξεκάθαρο περιστατικό βίας ή ληστείας, ωστόσο βέβαια τα ενδεχόμενα για ύποπτες κινήσεις ολοένα και αυξάνονται με αποτέλεσμα να απαιτείται προσοχή, ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλο.

(από εφημερίδα «Νεολόγο»).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα