Πάτρα: Στην τελική ευθεία σημαντικά έργα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την ανάδειξη του

29.06.2021 / 20:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 5

Σημαντικά έργα ετοιμάζει ο δήμος Πατρέων, έργα που έχουν μία πολιτιστική κατεύθυνση και πλέον η υλοποίηση τους βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Το πρώτο από αυτά είναι το έργο στα Παλαιά Σφαγεία το οποίο δήμος σκοπεύει να μετατρέψει σε Καρναβαλικό – Θεματικό Πάρκο, το δεύτερη είναι  ανάπλαση της Άνω πόλης για το οποίο έπεσαν πλέον οι υπογραφές, ενώ μετά ακολουθεί η ανακαίνιση του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και η μετατροπή του σε οπτικοακουστικό κέντρο.

Στη συνέχεια ο δήμος σκοπεύει να προχωρήσει στο έργο της αναδιαμόρφωσης του Εργοστασίου Τέχνης που είναι εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια στη τύχη του, κατόπιν ακολουθεί ο πολυχώρος που είναι να γίνει στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται το έργο στο Παλαιό Αρσάκειο που μετατρέπεται σε σύγχρονο Δημοτικό Μέγαρο το οποίο θα είναι ταυτόχρονα και πολιτιστικό – εκθεσιακό κέντρο.

Θυμίζουμε ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι και αναβάθμιση του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η οποία και θα επεκταθεί στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Με λίγα λόγια γίνονται έργα πολλά από τα οποία έχουν πολιτιστική κατεύθυνση και έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα