Πάτρα: Πελετίδης: «Το σύνθημα μας είναι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται» (Φωτόγραφίες, βιντεο)

21.01.2022 / 12:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
peletidis_marmoutas-ink

Συνέντευξη τύπου έδωσε πριν λίγο η δημοτική αρχή στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Πάτρας  Δημήτρη Μαρμούτα.

Το αντικείμενο της  συνέντευξης είναι η μεγάλη πορεία που  ετοιμάζει ο δήμος στις 29 Ιανουαρίου από την Πάτρα στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί.

«Ο λόγος που δίνουμε τη σημερινή συνέντευξη  με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου είμαι γιατί   προχωρούμε σε κοινο αγώνα με την πορεία μας και κάνουμε κάλεσμα στους δημότες μας για τη μεγάλη συγκέντρωση στο σύνταγμα»  είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Πελετίδης και πρόσθεσε: «Το σύνθημα μας είναι τίποτα δεν μας χαρίζονται  όλα κατακτούνται παλεύουμε μαζί για τη ζωή και τη δουλειά και τα δικαιώματα μας  στη πόλη.

Η κυβερνήση έκοψε τη χρηματοδότη ας  κατά 65% και ταυτόχρονα  μας έβαλε και νέες αρμοδιότητες οι οποίες θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητες του κράτους. Δεν έφτανε η οικονομική αφαίμαξη έρχονται και τα πρόστιμα όπως το τέλος της αφής , η αύξηση στη ενέργεια και  στα καύσιμα  που κάνει δύσκολη την λειτουργία του Δήμου.

Δηλώνουμε άλλη μία φορά, ότι δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, ότι δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας το 2022, νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, ότι δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα και την ίδια στιγμή η πόλη μας να έχει 33.000 ανέργους.

Δεν γίνεται, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται, να περικόπτεται διαρκώς η κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων, αλλά και όλων των Δήμων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων κατά 65% και ταυτόχρονα να μας μεταφέρονται ολοένα και νέες αρμοδιότητες, οι οποίες θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί.

Ταυτόχρονα μάλιστα, σαν αυτό να μη φτάνει για την οικονομική αφαίμαξη, έρχονται και τα πρόστιμα για μία σειρά ζητήματα, που καμία ευθύνη δεν έχουν οι Δήμοι, όπως είναι το τέλος ταφής των απορριμμάτων, καθώς και οι συνέπειες της ακρίβειας στην ενέργεια, στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια λειτουργίας της αυτεπιστασίας του Δήμου.

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε, ότι για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, χρειάζονται πόροι οικονομικοί, μόνιμοι εργαζόμενοι. Αυτά δε δίνονται, γιατί θα λείψουν από αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει τρεις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση, τους νόμους του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη», του «Κλεισθένη», καθώς και πλήθος άλλων νομοθετικών παρεμβάσεων. Οι Δήμοι μετατράπηκαν ολοκληρωτικά πια, σε κρατική υπηρεσία, σε μηχανισμό που υλοποιεί την πολιτική των Κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. Γίνονται φορείς της εμπορευματοποίησης μίας σειράς υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους, όμως περνάνε ως αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, με στόχο από εκεί να δοθούν σε μία πορεία, μία προς μία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δείτε τι δήλωσαν οι Κώστας Πελετίδης και Δημήτρης Μαρμούρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα