Αχαΐα: Σε επιφυλακή το συντονιστικό του Δήμου Ερυμάνθου ενόψει της «Ελπίδας»

21.01.2022 / 13:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
SYNTONISTIKO_erimanthos

Μετά τον Δήμο Πατρεων, σε επιφυλακή βρίσκεται και ο Δήμος Ερυμάνθου ο οποίος  συνεδρίασε το συντονιστικό του όργανο ώστε άπαντες να είναι σε ετοιμότητα ενόψει του έκτακτου δελτίου πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ για τα διαδοχικά καιρικά συστήματα «ΕΛΠΙΣ».

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε πλήρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται οι υπηρεσίες και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου στο πλαίσιο του έκτακτου δελτίου πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ για τα διαδοχικά καιρικά συστήματα «ΕΛΠΙΣ» που θα πλήξουν τη χώρα, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Προχθές εν όψει και της επιδείνωσης του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμη και στις πεδινές περιοχές, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου υπό την προεδρία του Δημάρχου, Θεόδωρου Μπαρή. Από όλους τους εκπρόσωπους των τοπικών Αρχών (Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., κ.α.) επισημάνθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας, τα μέτρα πρόληψης, ενώ έγινε και

επικαιροποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης / Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και παγετού (Σχέδιο Βορέας).

«Ο Δήμος σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Αρχές είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις ενδεχόμενες έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν τα επόμενα 24ωρα από τα καιρικά συστήματα «ΕΛΠΙΣ» που θα φέρουν και στην περιοχή μας χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Ήδη έχουμε προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες αλατιού για τον αποχιονισμό των δρόμων, ενώ υπάρχει και εγκεκριμένος σχεδιασμός για την 24ωρη παρουσία ειδικών μηχανημάτων σε καίρια σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως στην Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας και στην «111». Ωστόσο εφιστούμε την προσοχή και καλούμε τους συνδημότες μας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και να φέρουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες», δήλωσε ο κ. Μπαρής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ακόμη, ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτριος Παρασκευόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τριταίας

Ηλίας Παπαγιαννόπουλος, ο Προϊστ/νος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Π.Δ.Ε.

Ιωάννης Μπάφας, ο εκπρόσωπος Κ.Ε.Τ.Χ. Υπολοχαγός Ιωάννης Αθανασόπουλος, ο Αντιπύραρχος – Δ/ντής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών Αργύριος Φαλίδας,  o Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Χριστόπουλος, ο Ανθυποπυραγός Εκπρόσωπος Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Χαλανδρίτσας, Αλέξανδρος Καραγεώργης, ο εκπρόσωπος Δασονομείου Χαλανδρίτσας, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου Ιωάννης και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ερυμάνθου, Απόστολος Ζγολόμπης”.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Σε επιφυλακή ο Δήμος για την κακοκαιρία, τι συμβουλεύει τους πολίτες

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα