Πάτρα: Παίρνουν τα εμβόλια από το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο και τα πάνε στην Άνω πόλη – Πιο κοντά το λουκέτο

10.09.2021 / 14:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ MEGA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛ

Στον «αέρα» παραμένει η συνέχιση της λειτουργίας του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας, που λειτουργεί στη λιμενική ζώνη. Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα κλείσει, ωστόσο έγινε παρέμβαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο να συνεχίσει τη λειτουργία του, με το σκεπτικό να μην επιβαρυνθούν οι μονάδες υγείας της περιοχής. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το dete.gr, τα εμβόλια Moderna από 30/09 θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της Άνω Πόλης, στην οδό Γερμανού.

Η σχετική απόφαση για την μεταφορά του εμβολιασμού ελήφθη από την Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα εμβόλια της Moderna γίνονται αυτή την περίοδο από το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, γεγονός που ερμηνεύεται ότι επίκειται κλείσιμο του Κέντρου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως πληροφορείται το dete.gr, ο Χαράλαμπος Μπονάνος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις προσπάθειες για να παραμείνει σε λειτουργία το Mega εμβολιαστικό κέντορ.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, είχε κάνει παρέμβαση τους υπουργούς Υγείας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να διατηρηθεί το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο που εδρεύει σε κτίριο του ΟΛΠΑ, ώστε να παραμείνει εν λειτουργία το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο.

«Θεωρώ ότι σε μία κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας εποχή, το μήνυμα για τον εμβολιασμό πρέπει να είναι μονοσήμαντο και δυνατό και όχι αμφίσημο. Το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής που λειτουργούσε με άψογο τρόπο, διαφημίζοντας την λειτουργία και τους μηχανισμούς της πολιτείας, αποτελεί πλήγμα για την πορεία των εμβολιασμών της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας. Τη στιγμή μάλιστα που κατέγραψε ανοδική πορεία εμβολιασμών 400 έως 450 την ημέρα, σε σχέση με την κάμψη που είχε παρουσιάσει γενικότερα ο εμβολιασμός τον μήνα Αύγουστο» ανέφερε ο κ. Μπονάνος στην επιστολή του.

Μάλιστα υπογράμμιζε ότι «γνώμη μας είναι ότι ήταν προτιμότερο ο εμβολιασμός να γίνεται σε αυτές τις δομές και όχι σε νοσηλευτικά ιδρύματα που απασχολούν προσωπικό από τις κλινικές σε μία εποχή με ιδιαίτερες ανάγκες για τα νοσοκομεία μας. Ακόμα είχαμε παρατηρήσει ότι και η ψυχολογία του πολίτη ήταν διαφορετική όταν για τον εμβολιασμό του δεν θα ήταν αναγκασμένος να προσέλθει σε ένα νοσοκομείο, αλλά σε μία ξεχωριστή δομή μακριά από το νοσοκομειακό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα