Πάτρα: Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου παίζουν Καραγκιόζη

11.05.2022 / 18:26
280386864_706889320357065_7249543602538178457_n

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών με τη δασκάλα τους Γιώτα Λαμπρακάκη και τη συμπαράσταση της σχολικής κοινότητας, ανεβάζουν τη χιουμοριστική παράσταση Θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης ηλεκτρολόγος».

Η παράσταση θα παιχθεί στο πρώτο μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων  της Πάτρας και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός της τάξης Γιώτα Λαμπρακάκη: «Σε μια εποχή με ταχεία εξέλιξη ο Καραγκιόζης παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος και στους μαθητές του σήμερα. Οι μαθητές μέσα από  τη βιωματική εμπλοκή μαθαίνουν να αυτοσχεδιάζουν και να παράγουν αυθόρμητους διαλόγους. Αναπτύσσεται η δημιουργικότητα, η ενσυναίσθηση και η συνεργασία, η  σημαντικότερη δεξιότητα που καλλιεργείται στο σχολείο! Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό μεταμορφώνει την τάξη  σε ένα ζωντανό και ακούραστο εργαστήρι χαράς και δημιουργίας που προάγει τον πολιτισμό και εκφράζει με χιουμοριστικό τρόπο τα προβλήματα της εποχής».

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από  το Μαύρο Θέατρο Πάτρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με φορέα επιστημονικής ευθύνης το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τ.Θ.Σ. Πανεπιστημίου Πατρών και με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας. Εντάσσεται στο  Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Αχαΐας, στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο το «Σχολείο των Σκιών» στο πλαίσιο  των Πολιτιστικών Προγραμμάτων που υλοποιούνται για το 2021-2022.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εμβαθύνει στην πολιτισμική ταυτότητα της Πάτρας  μέσα από τη διάδοση του Πατρινού Καραγκιόζη.

Για την παραγωγή αυτή συνεργάζονται: Γιώτα Λαμπρακάκη  (κείμενο), οι μαθητές της Ε τάξης (στο μπερντέ), Γιώτα Λαμπρακάκη & μαθητές Ε’ τάξης (στίχοι τραγουδιού), Μαύρο Θέατρο Πάτρας – (Κινησιολογία-Τεχνική κατάρτιση υπό την καθοδήγηση του καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Μακρή).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα