Πάτρα: Μετά τις γιορτές φόβοι μήπως χαθεί όλη η χειμερινή σεζόν για την εστίαση

08.12.2020 / 21:58
γκο 33

Το περίμεναν και σε έναν βαθμό το ήθελαν οι περισσότεροι από αυτούς.

Οι επαγγελματίες της εστίασης κατευθύνονταν στο να μην ανοίξουν καθόλου για τις γιορτές, βλέποντας ότι με τους όρους και τους κανόνες που θα υπήρχαν για τους εσωτερικούς χώρους, περισσότερες θα ήταν οι πιθανότητες να δεχθούν πρόστιμα από τους ελέγχους, παρά να βγάλουν χρήματα από την κίνηση που θα είχαν.

«Όσοι ήταν να ανοίξουν είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ζημία από αυτή που έχουμε όλοι επειδή τα καταστήματα μας είναι κλειστά» έχει πει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του  πρόεδρος του ΣΚΕΑΝ Σπύρος Στεργίου.

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών της εστίασης θα πήγαινε σε αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων τους για όλο το διάστημα της πανδημίας, στηριζόμενοι στα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής και για τους εργαζόμενους στα χρήματα της αναστολής εργασίας.

Τα όσα είπε όμως ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του  αφήνοντας παραθυράκι για να είναι ένα μεγάλο μέρος της εστίασης και της αναψυχής να μείνει στον πάγο έως το Πάσχα, αλλάζουν το όλο θέμα. Δεν θα αντέξουν μέχρι τότε ούτε οι επαγγελματίες, ούτε οι εργαζόμενοι τους.

Στην εστίαση και στην αναψυχή ζητούν στήριξη από το κράτος εφόσον ο πάγος κρατήσει για τόσους μήνες. Και όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που το εμβόλιο φτάσει γρήγορα στην χώρα και ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί στον πληθυσμό.

Διαφορετικά ποιους τους λέει ότι δεν θα τους πουν μετά για να ανοίξουν το καλοκαίρι; Με λίγα λόγια υπάρχει κίνδυνος να χαθεί όλη η φετινή χειμερινή σεζόν για ένα μεγάλο μέρος της εστίασης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα