Καταγγελία από ΕΛΜΕ: Διευθυντές καλούνται στο τμήμα να καταθέσουν για τις καταλήψεις

08.12.2020 / 22:07
γκο 34

Η Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή μας καλούνται στην Αστυνομία, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, Διευθυντές σχολείων για να καταθέσουν σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία τους.

Η εν λόγω εισαγγελική παραγγελία προσβάλλει τα παιδαγωγικά και δημοκρατικά αισθήματα όλων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων, οι οποίοι αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία, για διορισμούς εκπαιδευτικών, για μέτρα προστασίας της υγείας όλων στα σχολεία, για μόρφωση ουσιαστική.

Στην ουσία καλούνται οι Διευθυντές να «δείξουν» με το δάχτυλο τους μαθητές τους ως ενόχους! Η κοινωνία όμως όλη γνωρίζει ότι για τις μαθητικές καταλήψεις οι «ένοχοι» δεν υπάρχουν ανάμεσα στους μαθητές. Ο μόνος υπαίτιος είναι το Υπουργείο που δεν φρόντισε να ανοίξει τα σχολεία με μέτρα ασφάλειας και προστασίας, που δεν διόρισε εκπαιδευτικούς, που δεν διόρισε καθαρίστριες, που δεν αραίωσε τον μαθητικό πληθυσμό στις τάξεις.

Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας δηλώνει ότι: Οι Διευθυντές των σχολείων είναι δάσκαλοι και συνάδελφοι, και έχουν την παιδαγωγική ευαισθησία και επάρκεια και το χρέος να προασπίζονται την δημοκρατική λειτουργία του σχολείου τους και όχι να συνεργάζονται με τις αρχές παρέχοντας πληροφορίες για την αγωνιστική δράση των μαθητών τους!

Ως δάσκαλοι, θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να επιλύονται από τους φορείς της σχολικής ζωής και όχι από τους εισαγγελείς και την αστυνομία, ούτε από τη μικρή εκείνη μερίδα γονέων που επεμβαίνουν όχι με τρόπο παιδαγωγικό, τέτοιον που να βοηθά στη επίλυση των αιτημάτων, αλλά με τρόπο κατασταλτικό ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Ως εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα να αντιμετωπίζουμε τα παιδαγωγικά ζητήματα που ανακύπτουν στα σχολεία μας και απασχολούν τους μαθητές μας.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατεύσει την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία, περιορίζοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και διορίζοντας άμεσα εκπαιδευτικούς, ώστε να απαντήσει ουσιαστικά στα αιτήματα των μαθητών και να πάψει να ενοχοποιεί και να ποινικοποιεί τους αγώνες τους”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα