Παρασκευή, 15.01.2021, 8:25 πμ

Πάτρα: Έτσι θα λειτουργήσουν οι ναοί ανήμερα των Θεοφανείων – Take away Αγιασμός

05.01.2021 / 21:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 26

Ανοικτές θα είναι οι εκκλησίες της Πάτρας για τα Θεοφάνεια, με τις ενορίες να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει η τέλεση του Αγιασμού.

Οι εκκλησίες θα κάνουν Αγιασμό μόνο στους εσωτερικούς χώρους όμως αρκετές ενορίες έχουν ετοιμάσει μπουκαλάκια για να τα δώσουν στους πιστούς, άμεσα τις πρωινές ώρες, έτσι ώστε να μην σημειωθεί συνωστισμός.

Οι πιστοί θα μπαίνουν με το… μέτρο στις εκκλησίες, θα είναι δηλαδή λίγοι μέσα στο ναό και θα αλλάζουν με αυτούς που περιμένουν από έξω. Στο μεταξύ έξω από τους ναούς θα υπάρχει αστυνομική δύναμη που θα προσέχει την κατάσταση και θα είναι έτοιμη να επέμβει αν δει ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Η εντολή του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου προς όλες ενορίες της επικράτειας του είναι η απόλυτη τήρηση των μέτρων, στα πρότυπα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάποιες ενορίες της πόλης όπως στα Δεμένικα, τα παιδάκια βγήκαν στο δρόμο από σήμερα, μοιράζωντας τα μπουκαλάκια με τον αγιασμό στους πιστούς κατ’ οίκον, όπως αναφέρει ο Μένιος Σταθόπουλος στο Facebook, αναρτώντας μάλιστα και τις σχετικές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ