Παρασκευή, 27.11.2020, 2:49 μμ

Πάτρα: “Ελεύθεροι πολιορκημένοι” στο πρώην Παράρτημα – Φοιτητές ζητούν να αποχωρήσουν “οι δυνάμεις καταστολής”

17.11.2020 / 20:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 2

Εγκλωβισμένα στο πρώην Παράρτημα παραμένουν τουλάχιστον 40 άτομα που ήθελαν να κάνουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν από έξω και επιτηρούν τους γύρω χώρους. Ανάμεσα στους έγκλειστους υπάρχουν και φοιτητές που νωρίτερα σε ανακοίνωση τους ζητούσαν να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση τους ανέφεραν τα εξής: “Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων καταστολής στο κέντρο της Πάτρας. Σήμερα γύρω στις 12μησι και ενώ φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονταν στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος δίνοντας ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στη δολοφονική πολιτική της Κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων με όλα τα μέτρα προστασίας, δυνάμεις των ΜΑΤ προσέγγισαν το χώρο.

 Οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρίσκονταν στο χώρο βγήκαν στο δρόμο με όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι δυνάμεις καταστολής επέλεξαν να διασπάσουν το μπλοκ, εγκλωβίζοντας δεκάδες αγωνιστές στο χώρο του Παραρτήματος.

Τα ΜΑΤ ακολουθούσαν τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι την Αγία Σοφία, όπου διμοιρίες και ομάδες ΔΙΑΣ μας περικύκλωσαν, μαας ακινητοποίησαν και μας στοίβαξαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ μας, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο. Μετά από πολλή ώρα μας άφησαν ελεύθερους. Οι συνάδελφοι μας, όμως, βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στο Παράρτημα»

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα