Παρασκευή, 28.01.2022, 1:09 πμ

Πάτρα: Χωρίς μάσκα ηλικιωμένοι στα Ψηλαλώνια με τον έναν πάνω στον άλλο στα παγκάκια (φωτό)

15.11.2020 / 12:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 4

Είπαν να κάνουν μια βόλτα για να χαρούν τον ήλιο και να ξεφύγουν κάπως από τον ρουτίνα της καραντίνας. Ως εδώ καλά.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και τις θυσίες που έχουμε πάρει για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την διασπορά.

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας το μεσημέρι της Κυριακής βρίσκονται για να κάνουν την βόλτα τους, κοντά στα 200 άτομα. Ως επί το πλείστων ήταν ηλικιωμένοι, χωρίς να φορούν μάσκες, κάνοντας τα πηγαδάκια τους στα παγκάκια της πλατείας.

Στο κάθε παγκάκι όμως κάθονταν πάνω από τρία άτομα ο ένας δίπλα στον άλλον. Ορισμένοι βέβαια φορούσαν μάσκες κα κρατούσαν αποστάσεις. Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dete.gr υπήρχαν και παγκάκια στο βάθος που κάθονταν έως και οχτώ άτομα, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις.

Το να κάνουν τη\ βόλτα τους είναι θεμιτό. Όμως από την άλλη ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι δεν πρέπει να τηρούν τα μέτρα; Κανένας φόβος για την πανδημία και τον κορωνοϊό; Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει κλειστεί στο σπίτι του, έχει χάσει τη δουλειά του και ο καθένας μας έχει κάνει τις δικές του θυσίες για να σταματήσει αυτή η διασπορά, αυτό το κακό.

Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι το να βγούμε από αυτή την κατάσταση όσο γίνεται πιο σύντομα, είναι και στη δική μας ευθύνη;

Δείτε τις φωτογραφίες τoυ dete.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα