ΠΑΡΑΤΑΣΗ μιας εβδομάδας για τα περιοριστικά μέτρα

19.01.2022 / 16:42
ελεγχοι πατρα

Παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εισηγούνται τα μέλη της επιτροπής των ειδικών στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της επιτροπής διαπιστώνοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την κατακόρυφη αύξηση των θανάτων, έκριναν πως είναι πολύ νωρίς για να δοθεί χαλάρωση στα μέτρα.

Παρότι αρχικά η κυβέρνηση επιδίωκε να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία, τελικώς οι ειδικοί δεν έδωσαν το πράσινο φως. Έτσι οι όποιες αποφάσεις για την χαλάρωση ή όχι των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Tα μέτρα που είναι σε ισχύ

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

-Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.

-Απαγορεύεται η μουσική.

-Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

-Στο 10% η πληρότητα των γηπε΄δων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.

-Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

-Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα