Επίσημο: Παρατείνονται τα μέτρα για μια εβδομάδα, δείτε τι αναφέρει το υπουργείο

19.01.2022 / 17:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
lefkospirgos-1-1024x699

Και επίσημα έχουμε πλέον την παράταση των μέτρων μέχρι τις 31/1 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας πριν από λίγο.

Όπως σημειώνεται στην επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, η Επιτροπή εξέτασε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και αποφάσισε την παράταση των μέτρων.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας:

«Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».

Οι δεκάδες νεκροί που ανακοινώνονται καθημερινά τις τελευταίες μέρες, με την ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλειών, αποδεικνύουν ότι η πανδημία είναι εδώ και κάνουν τους επιστήμονες να είναι σκεπτικοί για το κατά πόσο θα ήταν τώρα η κατάλληλη ώρα να αρθούν τα μέτρα.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου τα μέτρα

Έτσι, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή συνεδρίαση αξιολόγησε τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, παρότι είναι ικανοποιημένη από την τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, και αποφάσισε την παράταση των μέτρων.

Σημειώνεται πως η παράταση που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα ισχύει μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου (ώρα 06:00), όπως προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ, και η νέα παράταση που αποφάσισε η Επιτροπή, ισχύει μέχρι τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα