Παιδίατρος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να αποπλανήσει ανήλικη

12.02.2021 / 16:09
hush-naidoo-yo01Z-9HQAw-unsplash

Ένας τριαντάχρονος παιδίατρος από την Καλιφόρνια συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να αποπλανήσει ένα ανήλικο κορίτσι.

Ο Δρ. Ντίλαν Ο’Κόνορ, που εργάζεται στην παιδιατρική κλινική Lucille Packard του Νοσοκομείου Στάνφροντ στο Πάλο Άλτο, συνελήφθη την Παρασκευή, αφού πρώτα φέρεται να ταξίδεψε για να συναντήσει μια ανήλικη με σκοπό να κάνει σεξ μαζί της, αλλά και να της έστειλε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας του Ρέντγουντ Σίτι.

«Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες που αντιλαμβανόμαστε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διερεύνηση, επομένως δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω την υπόθεση αυτή τη στιγμή», ανέφερε το νοσοκομείο, το οποίο απέπεμψε τον Ο’Κόνορ, θέτοντάς τον σε διαθεσιμότητα μετά την είδηση της σύλληψής του.
Όπως αναφέρει το People, η αστυνομία του Ρέντγουντ άρχισε να ερευνά την υπόθεση μετά από πληροφορία που έλαβε από το τμήμα Ηλεκτρονικής Δίωξης για Εγκλήματα εις βάρος Παιδιών, που ελέγχει τις παράνομες ανταλλαγές φωτογραφιών και τις δραστηριότητες που εμπλέκουν ανηλίκους.

Ως μέρος της έρευνά της, η αστυνομία παρακολούθησε τα κοινωνικά δίκτυα του Ο’Κόνορ, όπου φέρεται να βρήκε «προσωπικές φωτογραφίες πορνογραφικής φύσης που είχαν σταλεί από τον ύποπτο».

Στη συνέχεια, η έρευνα αποκάλυψε ότι «ένας ενήλικος άνδρας επιχειρούσε να παρασύρει ένα κορίτσι που του είχε δηλώσει ότι ήταν ανήλικο σε συγκεκριμένη τοποθεσία με σκοπό να έχει σεξουαλική επαφή μαζί της», αναφέρει η αστυνομία,. «Όταν ο ύποπτος έφτασε στο σημείο, τον συλλάβαμε χωρίς να προηγηθούν επεισόδια».

Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τον τρόπο της γνωριμίας του παιδιάτρου με την ανήλικη.
Ένταλμα έρευνας παραδόθηκε αργότερα στο σπίτι του υπόπτου, μέσω του οποίου κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικές συσκευές του με σκοπό την περαιτέρω έρευνα για την ύπαρξη και άλλων δυνητικών θυμάτων, σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα