Όριο ατόμων στα τραπέζια των Χριστουγέννων: Τι ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

07.12.2020 / 14:57
Christmas-2

Διαφορετικά θα είναι τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, καθώς η κυβέρνηση επιβάλει όριο ατόμων στους φετινούς εορτασμούς.

Όριο ατόμων στα τραπέζια των Χριστουγέννων θέτει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση που παρείχε σήμερα, Δευτέρα, αναφορικά με το ποιες δραστηριότητες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ο κ. Πέτσας ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, σημειώνοντας πως υπάρχει μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά ο ρυθμός μείωσής τους είναι αργός και εξίσου αργά θα κινηθεί το άνοιγμα της χώρας.


Κλειστά σχολεία μέχρι τις 7 Ιανουαρίου
Οι φετινές γιορτές, λοιπόν, θα συνοδευτούν από περιορισμούς, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα.

«Είναι ένα θέμα του σχεδιασμού, επαφίεται στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Οι συναθροίσεις είναι πηγή διασποράς, θέλουμε μείωση της διασποράς για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είπε, ερωτώμενος σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν στις γιορτές.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά όλοι στην ελληνική κοινωνία αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας και αναφέρθηκε στην ισχυρή σύσταση για «αποφυγή των μεγάλων συναθροίσεων», η οποία αποτελεί «κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα».

«Να περάσουμε τις γιορτές μαζί με τις οικογένειές μας ή άλλη μία οικογένεια ή μέχρι 9 άτομα» διευκρίνισε.

Τέλος, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, τόνισε πως θα εξεταστεί εάν υπάρχει δυνατότητα να επιβληθεί κάτι ευρύτερο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα