Ολομέλεια: Επικουρικές, Παιδεία και Κτηματολόγιο τα προσεχή νομοσχέδια

26.07.2021 / 8:46
f18f2559711bbb6f74d1590a54bc5f1d_L

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που αποτελεί άλλη μια κεντρική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση κατά την συζήτηση του στις επιτροπές, ενώ το τελικό κείμενο θα ψηφιστεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Τριήμερη προγραμματίστηκε να είναι η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νέο σχολείο, με το λόγο να έχουν ζητήσει περισσότεροι από 200 βουλευτές και ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης πολιτικών αρχηγών. Η ένταση για τα θέματα παιδείας έχει εκτοξεύσει στα ύψη το κοινοβουλευτικό θερμόμετρα με τουλάχιστον δύο θερμά επεισόδια μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη, με προσωπικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στα παιδιά της υπουργού.

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να βάλει και η δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε συνδυασμό με την επανακατάθεση μηχανογραφικών για τα παιδιά που αδικήθηκαν από το νέο σύστημα, που έχει προκαλέσει ήδη την σφοδρή αντίδραση της Ν. Κεραμέως που κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «εμπαίζει τα παιδιά και τις οικογένειες τους» και εργαλειοποιεί τις πανελλαδικές εξετάσεις για μικροκομματικό όφελος.

Ακολουθεί την Πέμπτη, η συζήτηση για το κτηματολόγιο και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου που θα διευκολύνει τη συλλογή των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διενέργεια εμπραγμάτων δικαιοπραξιών επί ακινήτου. Την ίδια μέρα θα ανακοινωθούν τα πόθεν εσχες των πολιτικών αρχηγών για το 2020, που αφορούν την χρήση του 2019, ενώ εισάγεται σε 4 συναρμόδιες επιτροπές προς επεξεργασία το μακροσκελές κείμενο για το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα ψηφιστεί την επόμενη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, οπότε και θα ολοκληρωθεί το κοινοβουλευτικό έργο πριν από τις θερινές διακοπές.ADVERTISING

Ο προγραμματισμός, ιδιαίτερα για το Ταμείο Ανάκαμψης έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ολγας Γεροβασίλη εξέφρασε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αντιρρήσεις για την επίσπευση των διαδικασιών σε ένα τόσο σημαντικό οικονομικό ζήτημα, όπως το Σχέδιο Ελλάδα 2-0.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα